ЮНІСЕФ виділить на українську освіту 18 мільйонів доларів: куди скерують кошти

Українська освіта отримає 18 мільйонів доларів від партнерів / фото з фейсбуку Оксена Лісового

ЮНІСЕФ виділить на українську освіту 18 мільйонів доларів. Грант передбачений у межах угоди, підписаної у штаб-квартирі ООН між очільником Міносвіти України Оксеном Лісовим та Фондом у сфері освіти в надзвичайних ситуаціях Education Cannot Wait. 

Ці 18 мільйонів передбачили для розбудови та відновлення української системи освіти. На що скерують кошти, читайте далі.

Українська освіта отримає 18 мільйонів доларів

Гроші МОН скерує на ключові напрями. Зокрема, на:

  • облаштування сховищ;
  • створення цифрових освітніх центрів та цифрового контенту для навчання;
  • професійний розвиток учителів та оснащення закладів освіти мультимедіа тощо.

Реалізацією проєктів займатимуться потужні українські громадські організації.

Education Cannot Wait є надійним партнером України протягом років. І вони одні з перших, хто відгукнувся на нашу ініціативу “Коаліція девайсів”. Тож третину коштів спрямують на закупівлю гаджетів для учнів, щоб забезпечити доступ до навчання,
– повідомив Лісовий.

І додав, що МОН веде перемовини щодо збільшення допомоги для спрямування коштів і на розвиток профтехосвіти. За словами міністра, трансформація профтехів – один із важливих фокусів нашої уваги в контексті відновлення, перекваліфікації та освіти протягом життя.

Ми сприймаємо видатки на освіту як інвестиції в людський капітал. У розбудову сильної та стійкої держави,
– акцентував посадовець.

Розкрийте свій потенціал у навчанні та кар’єрі в сучасному дистанційному коледжі OPTIMA! Передові методики викладання, профільна освіта зі зручним графіком та ексклюзивні матеріали, розроблені провідними спеціалістами, – усе, що потрібно, аби будувати успішне майбутнє. Дізнатися детальніше про навчання та його перспективи можна 2 квітня на безплатному вебінарі за посиланням.

  • Раніше ми інформували, що Міносвіти та Мінцифри разом з Фундацією Олени Зеленської запустили у Великій Британії Коаліцію девайсів. Чим вона допомагатиме українським учням та вчителям, які вимушено та навчаються і працюють онлайн, читайте за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *