Велика дилема США: голосування за допомогу Україні виявило новий феномен

Сенат проголосував за альтернативний законопроєкт / Getty Images

Сенат США проголосував за пакет допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню на 95 мільярдів доларів. Із законопроєкту виключили питання кордону з Мексикою.

Політолог-міжнародник Руслан Осипенко сказав 24 Каналу, що демократи здійснили політичний маневр, унаслідок чого виник феномен “філіжанки кави Орбана”. Як відомо, угорському прем’єру запропонували випити кави під час голосування Євроради за відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

“Тепер я побачив такий самий феномен, коли частина республіканців розуміють насправді, яка вага цього рішення, що стоїть на шальках терезів”, – провів паралель Осипенко.

Без питання безпеки кордону залишились особисті інтереси Дональда Трампа з одного боку й національні інтереси США з іншого. Тому республіканцям не залишається нічого іншого, як проголосувати за те, що зміцнить авторитет їхньої країни.

У чому дилема

Якщо республіканці проголосують за інтереси своєї країни, то можуть втратити політичну перспективу в команді експрезидента, який ще може стати наступним.

Тому перед республіканцями дуже складна дилема: або голосувати, як вимагає Трамп, або голосувати за національні інтереси США,
– зазначив Осипенко.

За його словами, це голосування перекриває навіть президентські перегони, тому що президенти змінюються, а інтереси Америки лишаються.

Зверніть увагу! Більшість представників Республіканської партії підтримують Україну. Процес голосування гальмувала трампівська група MAGA, яка становить лише 15–20% республіканців.Допомога США для України: основне

  • Ще восени Джо Байден запросив у Конгресу 106 мільярдів доларів. Зокрема, пакет містив понад 60 мільярдів для України.
  • Найбільше проблем спричинило питання кордону з Мексикою. Президент навіть пішов на компроміс із посилення безпеки, але це не допомогло.
  • Ввечері 7 лютого Сенат провалив голосування за спільний пакет на 118 мільярдів доларів. Байден звинуватив Трампа в погрозах республіканцям.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *