Відео знищення HIMARS хочуть розслідувати в оборонному комітеті Ради

Відео знищення HIMARS будуть розслідувати / Колаж 24 Каналу

У Комітеті Верховної Ради з питань оборони та розвідки вважають, що перша за понад півтора року втрата реактивної системи залпового вогню HIMARS потребує ретельного розслідування.

Раніше у мережі поширили відео моменту знищення HIMARS. Наразі про те, що це слід розслідувати заявив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі “Свобода.Live”, інформує 24 Канал.

За його словами, наведення точного удару балістичної ракети “Іскандер” на ціль, потребує багато часу. Він додав, що на оприлюднених кадрах HIMARS стріляє з тилу і ворожа розвідка активно працює на його виявлення.

“Коли ось так літають і його “змальовують” – є там звичайні засоби, навіть на нашому, на тактичному іноді рівні, на оперативному рівні, і ти бачиш, що над тобою літає. Тому тут потрібно взагалі розбиратися, хто забезпечував ППО, хто забезпечував повітряну безпеку”, – зазначив Костенко.

Він додав, що якщо є на рівні командира взводу і роти ті планшети, які показують польоти БпЛА, то на рівні HIMARS у кожній машині таке має бути.

Знищенням HIMARS: що відомо

Днями американське видання Newsweek та низка ЗМІ поширили відео, на якому російські військові імовірно вразили українську РСЗВ HIMARS.

Сталось це на відстані понад 40 кілометрів від нинішньої лінії фронту – неподалік від села Никанорівка Покровського району Донецької області.

Установку помітив безпілотник біля лісосмуги. Згодом на HIMARS націлили гіперзвукову ракету “Іскандер”.

Ракета впала поблизу HIMARS та уразила її. Зазначалось, що Доля екіпажу невідома. Також незрозуміло, чому HIMARS стояв просто неба серед білого дня.

Окупанти “Іскандером” поцілили в HIMARS: відео

Видання зазначало, що втрата одного HIMARS – це точно не смертельний удар для української армії.

США передали Україні 39 HIMARS. Велика Британія, Німеччина, Італія та Франція також пожертвували 25 M270, які є гусеничними аналогами HIMARS з удвічі більшою ракетною потужністю. Тобто на озброєнні ЗСУ все ще 98% HIMARS і M270.

Зверніть увагу! У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки спростували російський фейк щодо ураження HIMARS та підбиття кількох танків Abrams. Пропагандисти написали, що, мовляв, це сталося на кордоні з Херсонською областю.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *