Вони намагатимуться і збираються йти далі: у ГУР прокоментували плани Кремля

Росія хоче захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя до 2026 року / Колаж 24 Каналу

Німецький таблоїд Bild з посиланням на джерела у німецькій розвідці написав, що Росія планує захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя до 2026 року. У ГУР Міноборони відреагували на цю заяву.

За даними розвідки Німеччини, у Росії розраховують на зниження підтримки України з боку Заходу. Кремль також сподівається на імітацію переговорів, щоб заплутати світову спільноту щодо “мирних намірів” країни-агресорки.

У чому полягає план

Іноземний ЗМІ зазначає, що насправді Росія не планує жодного перемир’я і розробляє новий середньостроковий план війни проти України.

План полягає в тому, щоб повністю окупувати Луганську та Донецьку області, а також дійти до річки Оскіл, що на Харківщині, до кінця 2024 року. Ба більше, до кінця 2026 року ворог хоче наступати ще далі, щоб захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.

Усі східні території ліворуч від Дніпра “мають бути завойовані” протягом 36 місяців. Тоді річка стане новим фронтом. Влада Росії готова щороку втрачати в Україні до 100 000 солдатів,
– йдеться в повідомленні.

На Херсонщині росіяни планують утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.

Як відреагували в ГУР

Представник ГУР Андрій Черняк підтвердив наміри окупантів просуватися на фронті далі. Втім, він також зазначив, що Росія не має необхідних для цього військових ресурсів.

Путін учора на пресконференції все озвучив. Вони намагатимуться і збираються йти далі, але достатніх сил та засобів не мають,
– наголосив Черняк.

Оновлення. Представник ГУР МО у коментарі для “РБК-Україна” розвинув свою думку. Він вказав на те, що російські загарбники й до цього мали плани щодо захоплення українських міст. Окупанти намагатимуться захопити нові території України, якщо у них з’явиться така можливість.

Втім, за нашими оцінками, у них (росіян – 24 Канал) не вистачить сил окупувати наші міста. Людський ресурс – це одне, але для окупації та утримання потрібно набагато більше, ніж мобілізовані недосвідчені військові,
– пояснив Черняк.

Український розвідник нагадав, що Москва кілька років озвучувала свої грандіозні цілі й жодної з них не досягла. Він назвав ситуацію патовою для російського керівництва, тому що Кремль оголосив про “входження” тимчасово окупованих росіянами українських територій до складу країни-агресорки, хоча де-факто це не так.

За його словами, загарбники продовжать жертвувати людським ресурсом у спробі чогось досягти, але фінансових ресурсів на війну у них вистачить до 2025 року. Черняк зауважив, що у Москві не рахують людей, однак у столиці держави-терориста рахують гроші.

Втрати ворога: останні новини

  • 15 грудня стало відомо про ще одну партію ліквідованих окупантів. Загинули спецназівці (з Таджикистану і з Підмосков’я) і військовий, який прибув воювати з Мордовії. Серед них був начальник розвідки Росії Євгеній Швальов, який служив у 12 окремій гвардійській бригаді Центрального військового округу.
  • Протягом минулої доби українські військові ліквідували 1 090 російських загарбників. Загалом з початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила близько 344 тисяч особового складу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *