Ворог тисне в напрямку Часового Яру, – боєць ЗСУ про важку ситуацію біля Бахмута

Бахмутський напрямок залишається пріоритетним для окупантів. Штурмові дії там відбуваються буквально цілодобово.

Про це 24 Каналу розповів командир роти ударних БпАК “АХІЛЕС” 92-ї ОШБ Юрій Федоренко, зауваживши, що Сили оборони України тримають на цьому напрямку ініціативу і не дають окупантам досягнути своїх цілей.

Яка ситуація на Бахмутському напрямку

Як наголосив Федоренко, основа ціль окупантів – відбити ті позиції, які вдалося деокупувати у 2023 році. Також вони хочуть захопити плацдарми, які потрібні їм для просування до Часового Яру.

Найскладніший відтинок, за моїм переконанням, це саме дорога від Бахмута до Часового Яру. Наприкінці 2023 року противник мав там значний тактичний успіх. Силам оборони тоді вдалося стабілізувати ситуацію на той момент,
– сказав військовий.

Саме на цю ділянку окупанти посилено тиснути. Вони не шкодують ні особового складу, ні броньованої техніки, ні артилерійських боєприпасів. Також окупанти надзвичайно активно використовують безпілотники. Йдеться як про розвідувальні “Орлани”, так і про ударні “Ланцети”; цивільні “Мавіки” тощо.

Щодо FPV-дронів. Противник може дозволяти собі на поточний момент працювати в черговому режимі з ними. Тобто, не маючи конкретної цілі, підіймають коптер, летять на територію, яка підконтрольна Силам оборони, та намагаються знайти там ціль,
– розповів військовий.

Відповідно наші захисники активно користуються засобами РЕБ, які допомагають нейтралізувати ворожі FPV-дрони. Також триває робота над виявленням місць запуску безпілотників та знищенням російських розрахунків БпЛА.

Ситуація на фронті: коротко

  • З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила понад 400 тисяч особового складу. Також наші захисники знищили 6465 ворожих танків, 12129 бойових броньованих машин, 9641 артилерійську систему, 984 РСЗВ, 671 засіб ППО тощо.
  • Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Родіон Кудряшов розповів про використання FPV-дронів на фронті. У деяких випадках вони можуть замінити артилерійські засоби.
  • Віцепрем’єр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров показав український окопний РЕБ. Завдяки ньому FPV-дрони втрачають зв’язок з оператором та стають некерованими.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *