Ворог змінив підходи до атаки: у чому особливість нового масованого обстрілу України

Росія готувалася до того, щоб завдати по Україні масованого удару. Для цього окупанти проводили розвідку, хотіли відшукати наші позиції, повітряні пункти управління.

Про це 24 Каналу розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, додавши, що окупанти також намагалися внести корективи після своїх попередніх атак. Тому обстріл 2 січня був дещо іншим.

Що змінилося у діях Росії

“Ворог дещо змінив підходи до цієї атаки. Адже удар 29 грудня був характерний тим, що окрім Києва ракети також летіли на інші українські міста, було розосередження. Цього разу фактично Київ і Харків зазнали найбільшого удару, атака була концентрована”, – зауважив Олександр Мусієнко.

Ракети маневрували, змінювали напрям курсу для того, щоб обійти наші системи протиповітряної оборони. Уже в момент атаки відбувалася розвідка, ворог підіймав свої літаки, запускав фальш-цілі.

Вони намагаються встановити, як передислоковувалися наші засоби ППО, що відбувалось – це було підготовкою до наступної атаки,
– припустив Мусієнко.

Комбінований підхід, концентрація сил на один напрямок, різні типи озброєння, ракети, які швидко змінювали курс – все це характеризує обстріл 2 січня 2024 року.

Зверніть увагу! Оперативні деталі ворожої атаки – у нашому телеграмі.

Варто підкреслити, що Україна поки не має можливості збивати всі засоби повітряного нападу. Наприклад, серйозні руйнування зафіксовані у Харкові, це місто ворог обстрілює чи не щодня через близькість до кордону.

Ми розуміємо, що ворог спричинив нам певні негативні наслідки. На жаль, постраждали люди, є загиблі, але все ж таки це не ті наслідки, які могли б статися, якби ми не мали тих засобів, які маємо, а українська ППО не відпрацювала так добре,
– зауважив Мусієнко.

Отже, помилково думати, що небо над Україною закрите на 100%. На сьогоднішньому етапі ми цього зробити не можемо, адже потрібно більше систем протиповітряної оборони. Але навіть наявними засобами Україна має змогу суттєво мінімізувати загрози й для цього робиться все можливе.

Що відомо про масований обстріл України 2 січня

  • Росія атакувала нашу державу 70 крилатими ракетами, 10 “Кинджалами” й 3 “Калібрами”. Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що вдалося знищити 10 з 10 гіперзвукових “Кинджалів”. Він додав, що якби ця зброя досягла цілі, то наслідки були б катастрофічними.
  • У повітряному просторі Києва було понад 60 ракет. Хоч ППО відпрацювала потужно, але, на жаль, постраждалих та руйнувань не вдалося уникнути. Зокрема у багатоповерховому будинку в Солом’янському районі знищено десяток квартир. Відомо, що там загинуло 2 людей, ще близько 50 зазнали поранень.
  • Терористичний удар прокоментували в Росії. Країна-агресорка підтвердила свою атаку та цинічно набрехала, що влучила по підприємствах військово-промислового комплексу України. Житлові будинки, дитячі садочки й пологовий будинок, на який летіли ракети, окупанти назвали “місцями зберігання ракет, боєприпасів та авіаційних засобів”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *