Врятували лише дзвіницю: на Львівщині згоріла дерев’яна церква, якій понад 150 років

Церква Святого Архангела Михаїла у Сможе згоріла / Колаж 24 Каналу

У Львівській області масштабна пожежа охопила дерев’яну церкву у селі Сможе. Йдеться про церкву Святого Архангела Михаїла.

На жаль, коли рятувальники прибули на місце, вогонь встиг охопити значну частину дерев’яної пам’ятки. Стався обвал – церква знищена пожежею.

Пожежа у церкві

Зранку 22 березня у селі Сможе Стрийського району загорілася церква Святого Архангела Михаїла. Це чинна дерев’яна церква, пам’ятка архітектури національного значення, яка використовується спільно громадою УГКЦ і ПЦУ. Їй понад 150 років

Пожежа у дерев’яній церкві у селі Сможе: дивіться відео

Зазначається, що надзвичайникам вдалося ліквідувати пожежу близько 12:37. Однак працівники ДСНС прибули на місце, коли вогонь вирував на повну. Церква повністю знищена вогнем – врятовано лише дзвіницю.

На момент прибуття полум’я охопило більшу частину дерев’яної будівлі. Існувала загроза перекидання загоряння на поруч розташовану дерев’яна двоярусну дзвіницю. Під час ліквідації відбувся обвал куполів церкви,
– повідомили у ДСНС.

Окрім цього, повідомляється, що внаслідок події ніхто не постраждав. Загалом до пожежі було залучено 40 рятувальників та шість одиниць спеціальної техніки. Обставини та причина виникнення пожежі встановлюються.

Наслідки пожежі у селі Сможе / фото ДСНС

Інші пожежі в Україні

  • У ніч на 12 березня росіяни скинули авіабомбу на багатоповерхівку в Куп’янську. Унаслідок удару агресора були руйнування в 5-поверховому житловому будинку. Спалахнула пожежа – горіли три квартири.
  • Внаслідок атаки по Дніпропетровщині 6 березня постраждав торгівельний центр у Нікополі. Через артилерійський обстріл ворога там спалахнула пожежа. Для ліквідації наслідків знадобилося 6 годин. На щастя, обійшлося без постраждалих.
  • На початку березня у Києві на Осокорківських озерах трапилась пожежа. Вигоріла частина ландшафтного заказника “Осокорківські луки”. Пожежа охопила три гектари території. Екоактивісти вважають, що територію парку навмисно підпалили недобросовісні забудовники.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *