У Дніпрі чули вибух, у небі був російський МіГ-31К: по Україні оголошували повітряну тривогу

Повітряна тривога 30 грудня / Колаж 24 Каналу

По всій Україні 30 грудня лунали сигнали повітряної тривоги. Зрештою стало відомо, що це сталося через зліт у небо російського літака МіГ-31К.

Саме це російське повітряне судно є потенційним носієм гіперзвукової ракети “Кинджал”. 24 Канал закликає жителів областей, де оголошена тривога, прямувати в укриття, адже це може врятувати життя й убезпечити роботу нашим захисникам неба.

Що відомо про повітряну тривогуЗверніть увагу! Повітряні сили оголосили про відбій повітряної загрози з боку МіГ-31К о 11:57.

Сигнали повітряної тривоги пролунали по всіх областях України приблизно о 10 годині 30 хвилин. У Повітряних силах пояснили, що причиною тривоги є зліт російського літака МіГ-31К.

Увага! Вся Україна – ракетна небезпека! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому Моздок (Північний Кавказ),
– наголосили у Повітряних силах.

Там закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги. Крім того, уже о 11:46 стало відомо, що на Дніпро летить ракета типу Х-59. Згодом у місті пролунали потужні вибухи.

Варто зазначити, що цей літак є небезпечним, оскільки він потенційно може нести гіперзвукову ракету типу “Кинджал”, що може оминати українську протиповітряну оборону. Крім того, МіГ-31К можуть супроводжувати винищувачі Су-30СМ, які можуть мати на собі крилаті ракети.

Що відомо про ракети “Кинджал” / Інфографіка 24 Каналу

У телеграм-каналі Monitor пояснили, що зльоти бортів МіГ-31К можуть здійснюватись, у тому числі й для передислокації, тренувальних польотів, випробувань тощо. Через це тривога оголошується по всіх областях нашої держави.

Зрештою експерти зазначили, що Повітряні сили зобов’язанні реагувати на такі потенційні загрози, навіть коли ворожі борти перебувають на відстані декількох областей Росії від державного кордону України.

Зверніть увагу! Оперативно про тривоги, ракетну небезпеку для усіх областей України та вибухи читайте в нашому телеграмі.У КМДА пояснили, чому не скасують зупинку транспорту під час тривоги

  • Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник заявив, що Рада оборони Києва не буде скасовувати своє рішення про зупинку транспорту під час повітряних тривог. Зокрема, це стосується і тривог під час злету літака МіГ-31К, під час якого лунають тривоги по всій країні.
  • Він наголосив, що це пов’язано із небажанням брати на себе відповідальність за можливу шкоду життю і здоров’ю пасажирів. Тому транспорт і надалі зупинятиметься під час тривог.
  • Поворозник також закликав патрульну поліцію контролювати дотримання рішення Ради оборони маршрутками. Водночас він додав, що у міської влади немає важелів впливу на приватних перевізників.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *