Україна цього року зможе застосовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів і більше, – Bild

Коротка версія новини

  • ЗСУ здійснили атаку на військові об’єкти в Татарстані, розташовані на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту.
  • Українські дрони можуть мати дальність польоту до 2000 кілометрів, отримають нові модифікації та види зброї.
  • ЗСУ отримають до 10 видів дронів до 2500 кілометрів дальністю та безпілотник “Сокіл-3000” з можливістю 3300 кілометрів польоту.

Українські дрони будуть атакувати ще далі / Колаж 24 Каналу

00:00

Нещодавно українські дрони атакували цілі в Росії на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту. За інформацією західних ЗМІ, Збройні Сили України вже невдовзі зможуть використовувати БпЛА з далекобійністю до 2000 кілометрів та навіть більше.

Нагадаємо, що нещодавно в російському Татарстані українські дрони поцілили по підприємству, яке виготовляє “Шахеди”. Як наслідок, на заводі є значні руйнування виробничих потужностей і ускладнено продовження роботи підприємства.

Можуть атакувати Урал та Заполяр’я

Видання зазначає, що нещодавно ЗСУ здійснили атаку на військові об’єкти в Татарстані, які знаходилися на відстані 1300 кілометрів від лінії фронту.

Один із дронів, яким атакували, був український UJ-22, який, за попередніми даними, мав дальність польоту 800 кілометрів, але нова модифікація, ймовірно, здатна пролетіти значно далі завдяки додатковим паливним бакам.

За інформацією видання, українські Збройні Сили вже невдовзі зможуть використовувати дрони з далекобійністю до 2000 кілометрів та навіть більше.

Які дрони отримають ЗСУ

Згідно з джерелами видання, до кінця поточного року українські воїни отримають до 10 видів дронів з далекобійністю до 2500 кілометрів, а також безпілотник “Сокіл-3000” від київського КБ “Промінь”, який може пролетіти до 3300 кілометрів.

За розрахунками журналістів, ці нові українські дрони зможуть атакувати об’єкти в Мурманській області, де знаходиться близько 80 військових баз, включаючи аеродром Оленья, звідки вилітають стратегічні бомбардувальники Росії, якими завдають масованих обстрілів по Україні.

Удар по заводу “Шахедів” в Татарстані: що відомо

  • 2 квітня українські безпілотники здійснили удари по двох містах в Татарстані. Перший удар був по заводу “Шахедів” у місті Єлабуга. Другий удар був спрямований на нафтопереробний комплекс “ТАНЕКО” у місті Нижньокамськ.
  • Згодом представник ГУР Андрій Юсов підтвердив, що саме українська розвідка завадала ударів по Татарстану. Водночас він не уточнював, чим саме були атаковані об’єкти.
  • Представник розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що завдати ударів вдалося завдяки “агентам під прикриттям”. За його словами, більшість цих агентів – “росіяни з українським корінням”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *