Україна ратифікувала угоду про «Горизонт Європа»

Верховна Рада ратифікувала угоду з Європейським Союзом про участь України в Рамковій програмі з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Також угода передбачає участь у Програмі з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії до 2025 року.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, українські вчені та інноватори протягом десятків років прокладали інтеграційний шлях до ЄС.

«Долучення України до повноправного асоційованого членства в програмах «Горизонт Європа» та «Євратом» сприятиме довгостроковій перспективі активної інтеграції до Європейського дослідницького простору. Зокрема, українські вчені та інноватори матимуть доступ до фінансових ресурсів програм, які становитимуть близько 100 млрд євро на період їхньої реалізації», – наголосив Сергій Шкарлет.

Міністр підкреслив, що в умовах обмежених фінансових ресурсів це дозволить українським ученим та інноваторам самостійно знайти фінансовий ресурс на європейському ринку та виконувати проєкти на території України, зокрема під час воєнного стану.

горизонт 2020

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *