Успіхи ЗСУ біля Авдіївки та Роботиного: карта бойових дій за 3 січня

Ситуація на фронті станом на 3 січня / Фото Генштабу

Українські захисники продовжують стримувати агресію російських окупантів, відбиваючи атаки та завдаючи ворогу втрат. Протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень.

Уже 679 днів триває збройна агресія Росії проти України. Сили оборони відбили численні атаки на різних напрямках. У цьому матеріалі 24 Каналу читайте про ситуацію на полі бою та дивіться, який вигляд має лінія фронту на різних напрямках.

Ситуація по напрямкахВолинський та Поліський напрямки. У зоні відповідальності ОСУВ “Північ” оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.Сіверський та Слобожанський напрямки. Ворог у прикордонних районах проводить активну диверсійну діяльність, аби не допустити перекидання Збройних Сил на загрозливі напрямки. Окупанти нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.Куп’янський напрямок. ОСУВ “Хортиця” повідомляє, що українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Харківщині ЗСУ відбивають атаки противника: дивіться на карті від DeepState

Лиманський напрямок. Російські загарбники наступальних дій не проводили.Бахмутський напрямок. Наші воїни відбили 6 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.Авдіївський напрямок. ОСУВ “Таврія” інформує, що українські захисники відбили 8 атак противника поблизу Новобахмутівки, Бердичева, Авдіївки та ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області. Росіяни все ще намагаються оточити Авдіївку – нашим захисникам вдалось покращити тактичне положення.

ЗСУ покращили положення південно-східніше Новобахмутівки: дивіться на карті від DeepState

Мар’їнський та Шахтарський напрямки. Ворог наступальних дій не вів.Запорізький напрямок. Сили оборони відбили атаку противника неподалік Роботиного Запорізької області, просунувшись вперед. Окупанти покинули деякі позиції.

Успіхи наших військ на Запоріжжі: дивіться на карті від DeepState

Херсонський напрямок. ОСУВ “Одеса” зазначає, що Збройні Сили продовжують заходи із розширення плацдарму на лівому березі, загарбники здійснили 9 безуспішних штурмових операцій.Втрати ворога

  • Як зазначають в Генеральному штабі вранці 3 січня, протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу росіян.
  • Водночас підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження окупантів, три ЗРК, два пункти управління, артилерійську систему, радіолокаційну систему та склад паливно-мастильних матеріалів.
  • Втрати ворога в особовому складі за минулу добу становлять 680 одиниць. Загалом від початку повномасштабного вторгнення за майже два роки Силам оборони вдалось ліквідувати 361 500 загарбників.
  • Крім того, ввечері 2 січня Сили спеціальних операцій повідомили, що наші воїни знищили ворожий комплекс артилерійської розвідки 1К148 “Ястреб-АВ”. Зробили вони це за допомогою системи HIMARS.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *