Загрожує довічне: суд заарештував чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту в “Крокус Сіті Холі”

Суд обрав запобіжний захід для підозрюваних / Колаж 24 Каналу

Ввечері 22 березня невідомі влаштували теракт у торговому центрі “Крокус Сіті Хол” у той час, коли там перебувало багато людей. Басманний суд Москви обрав запобіжний захід чотирьом чоловікам, затриманим за підозрою у скоєнні теракту.

Чотирьох підозрюваних відправили у в’язницю до 22 травня. Що відбувається на судовому засідання у справі щодо теракту – переказує 24 Канал.

Басманний суд Москви обрав запобіжний захід

У Басманному суді Москви обрано запобіжний захід для чотирьох чоловіків, затриманих за підозрою у скоєнні теракту в “Крокус Сіті Холі” 22 березня.

Далерджона Мірзоєва, Рачабалізоду Саїдакрамі Муродалі, Мухаммадсобира Зокірчоновича Файзова та Шамсидіна Фарідуні відправили до СІЗО до 22 травня.

Всім чотирьом висунуто обвинувачення у теракті у складі групи осіб. Слідство просило суд заарештувати їх, а також сторона звинувачення запропонувала розглянути питання про арешт підозрюваних у закритому режимі. Після цього суд закрив засідання.

Що відомо про підозрюваних

Підозрюваних доставили у Басманний суд: дивіться відео

32-річний Мірзоєв, народжений у Таджикистані, є батьком чотирьох неповнолітніх дітей. Він мав тимчасову реєстрацію на три місяці у Новосибірську, але термін її закінчився. Підозрюваний визнав свою провину у всьому обсязі. Мірзоєв не знає російської та розмовляє через перекладача.

Далерджон Мірзоєв на лаві підсудних у Московському суді / Фото російських ЗМІ

Муродалі 30 років, одружений і має дитину. Саїдкрамі стверджує, що має реєстрацію в Росії, але не може пригадати точне місце. За його словами, він не мав стабільної роботи. Чоловік також звернувся за допомогою до перекладача.

Рачабалізоду Саїдакрамі Муродалі на лаві підсудних / Фото російських ЗМІ

Після затримання Шамсидіна Фарідуні силовики катували його електричним струмом. У соціальних мережах ширилися фотографії, на яких він лежить напівроздягнений на підлозі, а провід пролягає до області паху.

У Фарідуні є дружина та восьмимісячна дитина. Чоловік працював різноробом у Красногорську, раніше не мав судимостей.

Шамсидін Фарідуні на лаві підсудних / Фото російських ЗМІ

На каталці до суду доставили 19-річного Мухаммадсобира Файзова, який був поранений під час затримання. Згідно з відомостями, він народився 20 травня 2004 року. Відомо, що підозрюваний працював у барбершопі в Іванівську, проте пішов з роботи в січні через низьку зарплату.

Під час закритого засідання залу суду вивели лікарів, які привезли Файзова.

Мухаммадсобир Файзов у каталці на лаві підсудних / Фото російських ЗМІ

Фотографії ймовірних причетних до теракту – дивіться в галереї

Затримання підозрюваних

  • Вдень 23 березня російські силовики повідомили про затримання чоловіків, які нібито причетні до теракту у “Крокус Сіті Холі”. Згодом у зверненні до росіян Владімір Путін заявив, нібито вони рухалися у бік кордону з Україною, де “для них було підготовлено вікно”. Однак Путін заявив, що тоді затримали аж 11 людей, хоча на лаві підсудних опинилося двоє.
  • Варто зазначити, що відповідальність за теракт на себе взяла ІДІЛ. Однак росіяни вперто шукають “український слід” у справі.
  • У мережі також неодноразово поширювали відео затримання чоловіків, які нібито причетні до теракту. Так, на одному з них підозрюваний розповідає, що його завербував “проповідник” з телеграму. За його словами, угода була на півмільйона рублів і він отримав половину суми на картку.
  • Однак важливим також є той факт, що перед цим затриманих катували – так росіяни хвалитися відео, на якому один з силовиків відрізає вухо ймовірному терористу, а після цього змушує його їсти частину свого тіла. Згодом російські пабліки поширили знімок, на якому підозрюваному зняли штани та до генталій підключили струм.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *