Загрожує довічне ув’язнення: що відомо про чоловіків, які напали на поліцейських на Вінниччині

Що відомо про чоловіків, які напали на поліцейських у Вінницькій області / Колаж 24 Каналу

Правоохоронці 21 квітня затримали двох чоловіків, які напали на патрульних поліцейських у Вінницькій області. Як виявилося, обидва нападники є військовими.

Глава Національної поліції України Іван Вигівський розкрив деталі щодо зловмисників, які напали на правоохоронців під час перевірки авто 20 квітня. У результаті завданих поранень загинув 20-річний правоохоронець.

Хто був нападниками на поліцейських у Вінницькій області

Вигівський зазначив, що нападниками були двоє військових, батько та син, яким 52 та 26 років відповідно. Ці чоловіки – уродженці Вінницької області.

Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника,
– розповів глава Нацполіції.

Генерал поліції зауважив, що обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються.

Наразі за фактом нападу слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею про вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі, коли провину підозрюваних доведуть у судовому порядку.

Чоловіки намагалися втекти за кордон

Речниця Національної поліції України Олена Бережна в етері телемарафону повідомила, що нападники на поліцейських планували втекти з території нашої держави.

“Вони перебували в закинутій будівлі, мали наміри поїхати за кордон”, – наголосила вона.

Бережна також зауважила, що наразі слідство встановило, що причиною нападу було те, що чоловіки перевозили бойові гранати. Але, як це було насправді, будуть ще з’ясовувати правоохоронці.

У Вінницькій області напали на двох поліцейських

  • У поліції Винницької області повідомили, що вночі 20 квітня у Гайсинському районі двоє чоловіків відкрили вогонь по поліцейських. Один правоохоронець загинув, другий зазнав поранення.
  • На відео з нагрудної камери зафіксовано, що водій та його пасажир передали свої документи для перевірки поліцейському. Потім пасажир вийшов з автомобіля і відкрив багажник на прохання правоохоронця. За мить обидва чоловіки несподівано відкрили вогонь по поліцейських.
  • У мережі розповсюджувалася інформація, що нападниками є батько та син – Валерій та Віталій Васілака. Вони військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ ЗСУ.
  • Уже 21 квітня правоохоронці затримали обох чоловіків, яких підозрювали у вбивстві поліцейського у Вінницькій області. Чоловіків затримав у Одеській області спецпідрозділ КОРД.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *