Зеленський вперше прокоментував падіння Іл-76 під Бєлгородом

Уряд і спецслужби намагаються встановити долі полонених, яких мали обміняти 24 січня / Колаж 24 Каналу

24 січня у Бєлгородській області впав літак Іл-76. Росіяни кажуть, що на ньому перебували військовополонені українці, яких везли на обмін.

Під час вечірнього звернення до українців президент Зеленський передусім дав знати, що ситуація зі збитим Іл-76 перебуває на його особистому контролі.

Провів засідання із військовим керівництвом

Глава держави розповів, що він заслухав доповіді щодо інциденту з падінням літака та обміном від Умєрова, Буданова, Шаптали, Малюка та Залужного.

Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства,
– прокоментував подію Зеленський.

За словами президента, першочергове завдання керівництва країни – встановити усі факти авіатрощі. Він уточнив, що Головком та Генштаб доповіли про застосування Повітряних Сил. Українська розвідка займається зʼясуванням долі всіх полонених. Служба безпеки України розслідує всі обставини.

Зеленський також зазначив, що дав доручення міністру закордонних справ України поінформувати партнерів щодо наявних даних в України.

Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні,
– заявив він.

Довідка: За повідомленням ЗМІ, Зеленський відклав скасував регіональну поїздку до центральних областей та заборонив призначати на завтра зустрічі для привітань із днем народження, допоки не будуть відомі обставини падіння літака Іл-76.Падіння Іл-76 у Бєлгородській області: що відомо

  • 24 січня вранці під Бєлгородом був збитий Іл-76.
  • Російське міноборони заявило, що на його борту перебували 65 українських військовополонених.
  • У ГУР підтвердили, що 24 січня планувався обмін полоненими, і що він зірвався. Втім, сказати точно, чи перебували на борту збитого літака українці чи ні, там ще не можуть.
  • Тим часом, у ЗМІ опублікували докази того, що насправді літак перевозив ракети С-300 зі Сходу. Повітряне судно рухалося від кордону з Україною.
  • У Білому домі сказали, що поки не можуть спростувати чи підтвердити заяву росіян про полонених українців на борту Іл-76.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *