Фото від Олени Коваль
Незабаром Різдво, тож варто подбати про затишок та смакоту вдома. Пропонуємо приготувати разом з дітлахами святкове печиво: Різдвяні зірочки та їжачки! Воно буде не лише неймовірно смачним, а й стане декором для вашої різдвяної фотосесії.
Їжачки
🍪 Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г масла;
- 100 г сметани;
- 1,5 склянки борошна;
- 1,5 ст. л. цукру.
Для крему:
- 100 г масла;
- 100 г невареного згущеного молока.
🍪 Як готуємо
1
Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм’якло. Тоді збити його з цукром, додати сметану та перемішати. Просіяти до суміші борошно та замісити м’яке тісто.
2
Тісто розкачуємо не надто тонко, приблизно 2 см. Виробляємо кружальця, це можна зробити невеликою склянкою, залежно від того, якої величини ви хочете мати печиво. Випікаємо коржики у розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин (залежно від розміру).
3
Важливо залишити та випекти невелику частину тіста для крихти, нею ми будемо прикрашати печиво.
4
Для крему збиваємо масло кімнатної температури та згущене молоко до легкого загустіння.
5
Для крихти подрібнюємо випечене тісто. Це можна зробити качалкою, адже, щоб вийшли «їжачки», надто дрібно перемелювати коржі не потрібно. Також за бажання до крихти можна додати подрібнені горіхи.
6
Печиво перемазуємо кремом та обмащуємо ним зовні. Будьте обережні при цьому процесі, адже коржі досить крихкі. Далі повністю обсипаємо печиво крихтою та залишаємо на тарілці «відпочити».
Різдвяні зірочки
🍪 Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г масла;
- 300 мл сметани;
- 4 склянки борошна;
- дрібка солі.
Для начинки:
- повидло або густе варення;
- цукрова пудра для декору;
🍪 Як готуємо
1
Холодне масло натираємо на тертушці, додаємо до нього борошно й сіль та перетираємо руками в крихту. Важливо, щоб борошно увібрало все масло.
2
Далі додаємо сметану та замішуємо тісто. Кладемо його в холодильник на 2-3 години або залишаємо на ніч.
3
Охолоджене тісто тонко розкачуємо. Вирізаємо зірочки за допомогою формочки, в половині з них робимо дірочку посередині.
4
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 8-12 хвилин (залежно від розміру печива).
5
Коли печиво схолоне, перемазуємо його повидлом або варенням. А далі поєднуємо зірочку з вирізом та без нього. Викладаємо на тарілку й посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадне печиво
🍪Що потрібно для приготування:
Для печива:
- 200 г темного шоколаду;
- 100 г борошна;
- 2 яйця;
- 50 г масла;
- 100 г коричневого цукру (можна замінити білим);
- ½ чайної ложки розпушувача;
- дрібка солі;
Для декору:
- 80-100 г білого шоколаду;
- 2 ч. л. рафінованої олії;
- кольоровий їстівний декор або посипка;
🍪 Як готуємо
1
Шоколад та масло розтоплюємо на водяній бані, поєднуємо та залишаємо схолонути. Збиваємо яйця з цукром до пухкої піни. Об’єднуємо шоколадну і яєчну суміш. Просіюємо туди борошно, додаємо розпушувач і сіль. Все ретельно вимішуємо.
2
Тісто виходить середньої густини. Формуємо з нього кульки та викладаємо на деко на відстані приблизно 5 см одна від одної. При випіканні тісто «розтане» і вийде у вигляді печива.
3
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин, не більше, інакше печиво буде надто сухим.
4
Для декору розтоплюємо білий шоколад на водяній бані та додаємо до нього олію. Вмочаємо печиво до половини у шоколад і викладаємо на обгорнуту харчовою плівкою дощечку. Зверху посипаємо цукровою посипкою на власний смак (її також можна замінити подрібненими горішками).
ТАКОЖ ЦІКАВО
Без шуби та олів’є: 10 рецептів з українським корінням на Різдво та Новий рік 2024
Поділитися цією статтею
Источник: www.osvitoria.media