У Києві стадіону «Старт» подарують друге життя. Новини Києва

У Києві відреставрують легендарний стадіон «Старт» на вулиці Шолуденка. Про це розповів голова Шевченківської РДА Олег Гаряга в інтерв’ю «Вечірньому Києву».

Реставраційні роботи передбачені Програмою економічного і соціального розвитку столиці на 2020-й рік, яку затвердила Київрада.

Ще донедавна була високою вірогідність, що на місці стадіону збудують багатоповерхівки, але місто відвоювало «Старт» у комунальну власність, уточнив Олег Гаряга. Тепер КП «Спортивний комплекс «Старт» може приступити до розробки проєктної документації, проведення експертизи, затвердження та початку реконструкції стадіону.

Дізнавайся новини Києва першим! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

«У Шевченківському районі більше немає подібного об’єкту, де місцеві жителі могли би займатися спортом, гуляти з дітьми, а не пити пиво на лавочках біля під’їздів. Це історичне місце, де в 1942-му році відбувся так званий «матч смерті», – наголосив голова РДА.

Тендер на розробку проєктної документації за об’єктом планують оголосили вже у нинішньому році. 

На стадіоні функціонал футбольного стадіону буде збережений, як і всі пам’ятки історії – колони вхідної групи, меморіал футболістам «матчу смерті» тощо. Також планується створити окрему Алею пам’яті, присвячену видатним київським футболістам. 

Цікаво, що місцева влада має намір зробити «Старт» стадіоном міжнародного рівня, а це дозволить проводити на ньому футбольні матчі прем’єр-ліги. Поруч зі стадіоном збираються побудувати окремий спорткомплекс із залами для занять міні-футболом, баскетболом, волейболом, фітнесом, великим та настільним тенісом. І навіть із льодовою ареною.

Також на території «Старту» планується озеленення, встановлення вуличних тренажерів, облаштування пішохідної зони, бігової та велодоріжки, облаштування скейт-парку з бетонною чашею та памп-треку.

Закінчити реставрацію стадіону планують за 2 роки. Орієнтовні розрахунки на реконструкцію – 350-400 млн гривень.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *