“Адмірал Макаров” ще гуляє у Чорному морі: у ЗСУ заявили про загрозу ракетних обстрілів

Гуменюк попередила про загрозу з Чорного моря / Колаж 24 каналу

Вранці 15 лютого окупанти атакували Україну 26 ракетами. Серед них були два “Калібри”, запущені з Чорного моря.

Ракетна небезпека з моря нікуди не поділася. На цьому наголосила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Небезпека не минула

За словами речниці, після ранкової атаки окупанти використали не увесь боєкомплект, який мають у Чорному морі. Зокрема, “Адмірал Макаров” продовжує нести бойове чергування.

Це фрегат – ракетоносій, який і був залучений у ранковому ударі. І зараз він ще спроможний випускати ракети.

Гуменюк нагадала, що не тільки масована ракетна атака несе небезпеку для території України.

Точкові ракетні удари ворог практикує також – час від часу, день у день. Для цього вони використовують тактичну авіацію в акваторії Чорного моря, і можуть застосувати ракетоносій, на якому залишилося не так багато ракет,
– пояснила полковник.

Вона нагадала за підступність ворога. Той не полишає спроб переміщувати своє майно з Новоросійська у Севастополь і у зворотному напрямку. Це свідчить про те, що вони продовжують влаштовувати свою логістику і інфраструктуру. Намагаються облаштувати так, щоб спорядження “Калібрів” та обслуговування ракетних установок відбувалося у тому пункті базування, де вони зараз і перебувають.

Зверніть увагу! Вчора вранці дрони ГУР потопили великий десантний корабель “Цезар Куніков”. Той теж, ймовірно, перевозив ракетне спорядження з Новоросійська у Севастополь.Як можна передбачити масовану атаку росіян

За словами Гуменюк, для того, щоб підготувати масовану атаку, окупантам потрібно 10 діб. Назвати точну дату, коли вона може відбутися, українська сторона не може.

Втім, наприклад, “почастішання” активності вантажної авіації, яка виконує рейси маршрутом Тегеран – Москва, може свідчити про посилення масштабності російських атак.

Адже у такий спосіб ворог завозить з Ірану або готові дрони, або запчастини для виготовлення БпЛА вже на території самої країни-агресорки.

Крім того, на інтервал масованих атак ворога впливає українська активність, а саме наші удари по їхніх летовищах, складах і місцях перебування особового складу.

Масована атака 15 лютого: що відомо

  • Вранці 15 лютого росіяни випустили по Україну 26 ракет з різних напрямків. Так, з Енгельса (Саратовська область) летіли 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, з Воронежа 6 балістичних ракет “Іскандер-М”/ KN-23, з Новоросійська – 2 крилаті ракети “Калібр”, 4 Х-59 – з окупованої частини Запоріжжя та Курської області, а також дві С-300 з Бєлгородської області.
  • Силам ППО вдалося збити 13 ракет.
  • Під атакою опинилися 7 регіонів. Є постраждалі, однак, на щастя, наразі інформації про загиблих не надходила. Відомо також про руйнування, зокрема, ракетний удар повністю знищив електропідстанцію на Львівщині.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *