Мільйон безпілотників від НАТО і центр для тренування військових: Альянс ухвалив важливі рішення

Єнс Столтенберг пообіцяв Україні мільйон дронів / Getty Images

У Брюсселі 15 лютого відбувається Рада Україна – НАТО. Під час виступу генсек НАТО Єнс Столтенберг зробив кілька важливих заяв, передає кореспондентка 24 Каналу з Брюсселя.

Коаліцію безпілотників очолить Британія разом із Латвією. Таку заяву зробив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс. Він підкреслив, що це створить життєво важливий потенціал для нашої держави.

Країни НАТО планують поставити Україні мільйон безпілотників

Генсек Альянсу зазначив, що група країн НАТО поставила собі таку мету за результатами дводенного засідання у Брюсселі. Крім того, ще 20 країн домовилися про створення Коаліції з розмінування вибухонебезпечних предметів.

Усе це допоможе врятувати життя українців. Разом члени НАТО надають 99 відсотків усієї військової допомоги Україні, і наша подальша підтримка є необхідною для збереження свободи України,
– сказав Єнс Столтенберг.

Він нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення союзники по НАТО передали Україні військову допомогу на суму в 100 мільярдів доларів.

Союзники по НАТО вирішили створити в Польщі центр для тренування військових ЗСУ

Генеральний секретар Альянсу заявив, що спільний аналітичний, тренувальний і освітній центр для українських бійців буде розташований у польському місті Бидгощ.

Він дозволить Україні ділитися уроками, винесеними з війни з Росією, і створить структуру, в якій українські військові зможуть навчатися і тренуватися разом із колегами з країн-членів Альянсу,
– сказав Єнс Столтенберг за результатами засідання Ради Україна – НАТО у Брюсселі.

Де Бидгощ на карті: дивіться Google Maps

Відбувся “Рамштайн”-19

Також ми писали про підсумки засідання у форматі “Рамштайн”. Що на ньому вирішили, хто і яку допомогу надасть нашій державі – читайте тут.

Приземлити дрони можна і без антидронової рушниці

  • Збори на дрони вже стали буденністю, курси з навчання пілотів дронів уже досить поширені і навіть є можливість паяти дрони на кухні чи в гаражі. Але вкрай важливо не тільки уміти керувати дронами, адже безпілотники працюють завдяки спеціальним програмам. Якщо проникнути в ці програми, можна надовго позбавити ворога очей.
  • Саме це і сталося 8 лютого, коли українські бійці “поклали” софт росіян. За його допомогою окупанти перепрограмовували китайські дрони Mavic.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *