Атака безпілотниками на Усть-Лугу: нафтовий термінал зупинив роботу, – джерела

Термінал в Усть-Лузі зупинив свою роботу / Колаж 24 Каналу

Українські безпілотники вночі 21 січня атакували морський нафтовий термінал в Усть-Лузі в Ленінградській області Росії. Зрештою стало відомо, що термінал повністю зупинив свою роботу.

Про це 24 Каналу розповіли джерела у спецслужбах. Таким чином атака на нафтотермінал в Усть-Лузі завдала величезної шкоди російським окупантам.

Нафтотермінал в Усть-Лузі зупинився

Співрозмовники у спецслужбах розповіли, що внаслідок нічної атаки безпілотників Служби безпеки України нафтовий термінал “Усть-Луга Ойл” в Ленінградській області країни-агресорки припинив працювати.

Цей термінал – один із найновіших та найважливіших у Росії. Він працює на експорт, але постачає також паливо і для російських військ,
– зазначили джерела.

Так, після атаки СБУ всі танкери, які були біля термінала, відійшли далеко в море. А їхнє завантаження було зірване.

“Ця атака СБУ завдала не тільки значних матеріальних, але й іміджевих збитків Росії. Хвалена російська ППО продемонструвала свою дірявість”, – наголосили співрозмовники.

Зрештою, за даними джерел, росіяни змушені перекидати ще більше установок протиповітряної оборони з фронту на захист тилу. Адже до цього росіяни вирішили укріплювати ППО фронт, через що почав страждати їхній так званий “глибокий тил”, а безпілотники стали долітати все далі й далі.

Атака по Усть-Лузі була українською операцією

  • У морському порту “Усть-Луга” вночі 21 січня палав нафтовий термінал “Новатек”. Зрештою у мережі з’явилися відео ударів по цьому об’єкту окупантів.
  • Очевидці повідомляли, що по заводу вдарили 2 БпЛА з невеликим часовим інтервалом. Уже після атаки звідти евакуювали всіх працівників, за попередніми даними, обійшлося без жертв.
  • Далі стало відомо, що у Кінгісеппському районі Росії ввели режим підвищеної готовності, а технологічний процес “Новатек – Усть-Луги” – зупинили. На місці також працював оперативний штаб із ліквідації наслідків атаки.
  • Варто зазначити, що власниками нафтопереробного об’єкта є російські олігархи Геннадій Тимченко та Леонід Міхельсон. Ці росіяни перебувають під санкціями ЄС і США.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *