Друге за потужністю угруповання: хто протистоїть ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Групу російських військ “Днєпр”, підрозділи якої протистоять Україні на Херсонщині, очолює генерал Міхаїл Теплинський. Він намагається створити ударно-тактичні групи, щоб витіснити наших бійців з плацдармів на лівому березі.

Про це 24 Каналу розповів координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник запасу Костянтин Машовець, додавши, що підрозділи окупантів досить потужні. Певна група військ перебуває у районах наших плацдармів.

Хто протистоїть ЗСУ на лівобережжі

“Друге за потужністю серед оперативно-тактичних угруповань російських військ – це угруповання “Днєпр”. На першому місці угруповання “Південь”, яке проводить наступальні операції в районі Авдіївки, Бахмута”, –розповів Костянтин Машовець.

Основу військ, які перебувають у межах наших плацдармів, складають два з’єднання. Мовиться про 104 десантно-штурмову та 70 мотострілецьку дивізії. Вони мають на меті ліквідувати плацдарми, які створила Україна.

Їхня основна методика полягає в тому, щоб через інтенсивні атакувальні та штурмові дії з флангових напрямків витіснити наші передові підрозділи від прибережної дороги, яка пролягає з міста Олешки до Каховки,
– зауважив полковник запасу.

Тому окупанти намагаються витіснити наші підрозділи назад у заплаву річки Дніпро. Керівник угруповання Теплинський застосовує цілком зрозумілу та логічну тактику, яка полягає у створенні ударно-тактичних груп. Такі свої дії російські загарбники намагаються супроводжувати масованою вогневою підтримкою та використанням артилерійських засобів.

Яка ситуація на лівобережжі

  • В Інституті вивчення війни повідомили, що темпи дій окупантів на окупованій частині Херсонщині знизились. Ймовірно, причиною цього є збиття одразу кількох російських літаків. Тепер для того, щоб не ризикувати літаками окупанти стягують до берегової лінії Дніпра далекобійну артилерію.
  • Підрозділи росіян на Херсонщині зазнають великих втрат. Батьки мобілізованих скаржаться на те, що керівництво недбале, артилерійської підтримки не вистачає, а в боях може загинути одразу ціла рота. Окупанти не хочуть підкорятися наказам командування, але за це їх жорстоко карають.
  • Командувач військами на цьому напрямку Міхаїл Теплинський заявив, що сили повітряно-десантних військ перебувають під серйозним тиском. Через це вони не можуть проводити швидкі наступальні операції. ЗСУ продовжують розгортати додаткові підкріплення на східному березі Дніпра.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *