Генератори практичних завдань з математики й мови для дітей

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям початкових класів мовні та математичні генератори практичних завдань.

Використовуючи їх, ви зможете створювати та відразу роздруковувати персональні завдання для дітей різного віку за заданими параметрами.

Такі генератори допоможуть реалізувати індивідуальний підхід до навчання, створивши завдання з математики, мови та читання з урахуванням рівня розвитку і можливостей певної дитини.

Виконання індивідуально створених завдань сприятиме зацікавленню дітей процесом навчання, формуванню позитивного ставлення до самого процесу, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою всебічного розвитку дитини.

Також робота над такими завданнями дозволить розвивати фантазію та нестандартне мислення дітей, створить умови для прояву творчості, самостійності та ініціативності.

Мовні генератори

«Знайди слова». За допомогою генератора ви можете створити головоломку, що запропонує дитині знайти зашифровані в ній слова. Завдання допоможе дитині дізнатися написання нових слів, розвивати уважність, а також попрактикуватися в читанні.

«Анаграми». Анаграма – безладна перестановка букв у слові, що створює інше слово. За допомогою генератора можна створити нові цікаві анаграми, які має розгадати дитина, записавши відповіді у спеціально відведеному місці.

«Прописи друкованих літер». За допомогою цього генератора завдань ви можете згенерувати та роздрукувати окремі літери, слова або словосполучення українською, російською або англійською мовами. Такі завдання стануть першим кроком до здобуття навичок красивого почерку.

«Прописи». За допомогою цього генератора ви створите для своєї дитини власні прописи. Ви можете згенерувати та роздрукувати окремі літери, слова або словосполучення українською, російською або англійською мовою.

«Прописи імені». Навчання дитини того, як правильно писати своє ім‘я, є першим кроком до грамотності. За допомогою цього генератора ви можете створити індивідуальне завдання з прописами власного імені дитини.

«Кросворд». За допомогою цього генератора ви зможете створити різноманітні нові кросворди з максимальною кількістю до 20 слів. Завдання допомагатиме дитині розвивати ерудицію та сприятиме збагаченню словникового запасу, актуалізації набутих знань.

«З’єднай слова та картинки». Завдання, які ви можете створити за допомогою цього генератора, покликані допомогти дитині засвоїти правопис нових слів, збагатити словниковий запас і розширити кругозір, а також сприятимуть формуванню навичок усвідомленого читання, розвитку зорової пам’яті, мислення.

«Випадкові слова – склади свою історію». Даний генератор допоможе дорослим створити умови для прояву творчості, самостійності та ініціативності малюка. Завдання пропонує дитині скласти історію із власним сюжетом та придуманими чи реальними героями з використанням заданих слів.

«Швидкочитання». Даний генератор пропонує декілька технік роботи з текстом для покращення швидкості та якості читання. Завдання сприятиме формуванню навичок усвідомленого читання та розуміння прочитаного.

Математичні генератори

«Склад числа». У генераторі, який надає можливість створити завдання для навчання дитини складу чисел від «2» до «10»,використовується класичний прийом для вивчення складу числа — цифрові будинки. У завданні дитині необхідно дописати другий доданок у кожному рядку. У налаштуваннях ви можете обрати конкретні числа або вибрати діапазон чисел.

«Зв’язок арифметичних дій». Такий генератор завдань дає змогу навчати учнів використовувати зв’язок між діями додавання та віднімання, а також множення та ділення для розв’язування прикладів. У налаштуваннях ви можете обрати дії на додавання та віднімання або на множення та ділення, а також обрати максимальну суму чисел або діапазон множників.

«Числова піраміда». Цей генератор завдань надає можливість створити завдання для розвитку логічного мислення дитини із тренуванням навичок усного рахунку, додавання та віднімання. У налаштуваннях ви можете обрати складність пірамід, а також додати додатковий лист із відповідями для легкої перевірки завдань.

«Додавання». За допомогою такого генератора ви зможете згенерувати до 32 прикладів на додавання різних чисел. Розв’язання таких прикладів стане гарним тренуванням навичок додавання та полегшить вивчення арифметичної дії.

«Віднімання». За допомогою такого генератора ви зможете згенерувати до 32 прикладів на віднімання різних чисел, діапазон яких ви обираєте самостійно залежно від рівня підготовки дитини. Таке завдання стане цікавим тренуванням навичок віднімання та полегшить вивчення математики.

«Множення». За допомогою такого генератора ви зможете згенерувати до 32 прикладів на множення різних чисел. Створені завдання – гарна можливість закріпити вивчену таблицю множення чи створити більш складні завдання.

«Ділення». За допомогою такого генератора ви зможете згенерувати до 32 прикладів на ділення різних чисел. Отримані у результаті завдання стануть якісним помічником під час вивчення і закріплення таблиці ділення, а також допоможуть відпрацювати необхідну арифметичну дію на практиці.

«Порівняй числа». Генератор спрямований на вдосконалення вмінь порівнювати числа між собою й допоможе створити унікальні завдання на числові рівності та нерівності, закріпити знання про позначення результатів порівняння за допомогою знаків «більше», «менше», «рівно».

«Одиниці виміру». За допомогою даного генератора можна створити завдання на вдосконалення навичок перетворення одиниць вимірювання (маси, довжини, часу, вартості) – приведення значень величин, поданих в одних одиницях вимірювання, до інших значень в інших одиницях.

«Виріши рівняння». За допомогою генератора можна створювати різні типи завдань, обирати рівняння з невідомим доданком, множником, зменшуваним, від’ємником, діленим чи дільником. Завдання сприятимуть розвитку навичок додавання, віднімання, множення та ділення.

«Судоку». У цьому генераторі пропонується вибір декількох варіантів головоломки «Судоку» різної складності та розміру: 4х4, 6х6 або 9х9. Також ви можете обрати головоломку, яка містить зображення геометричних фігур замість цифр.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВСІ ГЕНЕРАТОРИ

розвиток дитини

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *