Горить – палає: після повеней у Росії почалися лісові пожежі

Російська земля під палаючим вогнем / Колаж 24 Каналу

Не встигла Росія відійти від повеней, як нове стихійне лихо “кочує” по її землях. Так, “помста природи” прийшла на російську територію у вигляді масштабних лісових пожеж.

Зокрема, у 7 регіонах Сибіру почалися лісові пожежі. Вони охопили понад 40 тисяч гектарів лісу.

Росія у вогні

Як зазначили у виданні “Сибір. Реалії”, за даними держпідприємства “Авіалісоохорона”, зараз у регіоні 41 пожежа охопила ліси загальною площею 40 374 гектарів. Найскладніша ситуація в Єврейській автономній області (ЄАО) та Хабаровському краї.

Відомо, що у ЄАО ще 25 квітня виявили велику лісову пожежу у важкодоступній місцевості, і до сьогодні вогонь пройшов майже 18,5 тисячі гектарів. Щоб зупинити вогонь місцева влада залучила федеральний резерв сил із “Авіалісоохорони”, пожежу до 29 квітня змогли локалізувати.

У Хабаровському краї вогонь у 14 муніципалітетах поширився майже на 22 тисячі гектарів.

Також в полоні вогню опинилася столиця Бурятії. Так, околиці Улан-Уде і його передмістя охоплені вогнем, про що повідомляли російські ЗМІ та телеграм-канали.

Пожежа пов’язана з тим, що в Бурятії горить понад 100 гектарів лісу, Через сильний вітер пожежа дійшла до столиці Бурятії – Улан-Уде, а потім перекинулася на споруди в передмісті. Влада міста тоді оголосила евакуацію населення в одному з районів. Наразі про постраждалих не повідомлялося.

Пожежа в околиці Улан-Уде: дивіться відео

Сильні пожежі в передмісті столиці Бурятії: дивіться відео
Увага! На відео присутня нецензурна лексика

Міський голова міста Улан-Уде, в якому спалахнуло щонайменше 5 пожеж, повідомляв також про порушення в електропостачанні, пошкодження кабелів, парканів, комунікацій та зупинок через сильний вітер.

Бурятія у вогні: дивіться відео

Сильний вітер під час пожежі в Бурятії: дивіться відео

Зазначалося, що загалом площа пожеж, яка з’являлася у місті та передмісті, становила 3 000 квадратних метрів.

Згодом в російському МНС заявили, що площа пожежі у Бурятії збільшилася до 10 тисяч квадратних метрів, а вогонь поширився на 20 будинків та господарських споруд.

Ліквідовують пожежу: дивіться відео

Через близько пів години опублікували інформацію, що співробітники МНС Росії локалізували пожежу у Бурятії.

Пожежі в Росії: яка статистика

  • Упродовж 2023 року на території Росії сталося 939 пожеж. Рекордсменкою стала Московська область. Упродовж року там було “спекотно” аж 162 рази.
  • Окрім того, “відзначилися” Лєнінградська та Свєрдловська області, а також – Краснодарський край.
  • Якщо ж брати до уваги також побутові та лісові пожежі, цифра шокує – понад 100 тисяч. Це – на 15% більше, аніж у 2022 році. Загалом країна-терористка втратила приблизно мільярд рублів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *