Комітет ВР розгляне пропозиції депутатів щодо НМТ

Основна ідея подання правок народними депутатами до законопроєкту щодо моделі НМТ стосується заміни обов’язкового тесту з математики на тест з історії України.

Про це повідомив голова профільного парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, коментуючи завершення термінів подання правок до законопроєкту, яким буде врегульовано питання проведення вступного іспиту до вишів.

За його словами, після опрацювання пропозицій народних депутатів до законопроєкту буде оголошено проведення засідання Комітету ВР, під час якого правки депутатів будуть розглянуті.

Засідання комітету може відбутися або наприкінці цього тижня або на початку наступного.

«Основна ідея, тих хто подає правки це замінити математику на історію», – наголосив Бабак.

Окрім того, голова профільного парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій висловив переконання, що змінювати перелік предметів НМТ наразі вже не варто, зокрема й через те, що учасникам вступної кампанії ще місяць тому було повідомлено про модель проведення тесту.

Як відомо, думки народних депутатів щодо моделі проведення НМТ, обговорення якої цього року набуло яскравого політичного забарвлення, наразі розділилися.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *