Можуть бути могутні технічні рішення, – авіаексперт про збиття ще одного російського А-50

Українські військові збили ще один російський літак-розвідник А-50. Та для цього могли застосувати не лише системи Patriot чи FrankenSAM.

Таку думку 24 Каналу висловив експерт з авіації Костянтин Криволап, зауваживши, що можуть бути дуже цікаві технічні рішення. За даними джерел 24 Каналу у спецслужбах, це була спільна операція Повітряних сил та ГУР МО.

“Відстежуючи всі ці події з “літакопадом” російським, у мене таке відчуття, що там не лише застосовуються системи Patriot чи FrankenSAM з певними модифікаціями. Мені здається, є ще якісь дуже цікаві, дуже могутні технічні рішення. Таке аналітичне припущення”, – сказав Криволап.

Чому версія росіян про “friendly fire” безглузда

Окупанти тим часом заявили, що падіння літака – то буцімто “friendly fire”. Та це – безглузде ствердження та спроба фальсифікації. Адже літак А-50 надає інформацію про те, що де розташовано та що де літає. Він самостійно робить цілевказання і для систем ППО, і для літаків. Однак, для росіян підійдуть усілякі версії, адже вони на цьому не розуміються.

Загинути від руки свого – це не так поганенько, як загинути “від руки ворога”. Це ж дуже вигідна така позиція, чисто психологічна, казати, що “моя хата з краю, нічого не знаю, командири сказали, я в це вірю”. Це безглуздя,
– додав експерт з авіації.

Що відомо про збиття ворожого літака

  • Російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У збили над Азовським морем. У мережі з’явилися кадри з місця падіння ворожого судна. Збиття літака підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.
  • Загарбники заявили, що літак упав нібито унаслідок “дружнього вогню” з боку тимчасово окупованого Маріуполя. У країні-агресорці відреагували на падіння свого борта. Росіяни заявили, що горів “літальний апарат” та очерет.
  • У ГУР МО зазначили, що А-50У впав поблизу міста Єйськ у Росії. Вартість такого судна становить 350 мільйонів доларів. Таких літаків у росіян залишилися одиниці. Українські розвідники показали останній маршрут ворожого борта. Він летів над Краснодарським краєм Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *