По всій Україні оголошували повітряну тривогу: була загроза атаки “Кинджалами”

Зранку 17 січня Росія піднімала в небо винищувач МіГ-31К. Через це повітряну тривогу оголошували у всіх регіонах країни – вона тривала приблизно півтори години.

Варто зазначити, що на момент зльоту МіГ-31К тривога вже була оголошена у південних та східних регіонах. Однак коли носій “Кинджалів” з’явився в небі, вся Україна стала “червоною”.

В Україні оголошували масштабну повітряну тривогу12:08 Повітряні сили оголосили про відбій загрози.

10:55 У ПС повідомили, що ворог випустив ракету на Кривий Ріг. Моніторингові канали заявили, що це крилата авіаційна ракета X-59. В ту ж хвилину у місті пролунали вибухи.

Довідка. Х-59 – це крилата ракета, носіями якої можуть бути: Су-24М, Су-30, Су-34, Су-35 та Су-57.

10:29 Станом на цю мить мапа повітряної тривоги в Україні виглядає так:

10:28 По всій Україні почали оголошувати загальну повітряну тривогу. До цього вона вже була оголошена на Сході та Півдні.10:27 Моніторингові канали повідомили про зліт МіГ-31К з аеродрому “Моздок”. Згодом інформацію підтвердили у Силах оборони Півдня та в Повітряних силах. МіГ-31К Носій надзвукової ракети Х-47м2 “Кинджал”, яка становить загрозу для всіх регіонів країни.

До слова, зовсім нещодавно Україна була під атакою дронів-камікадзе. Вночі 17 січня Росія запустила по Україні 20 “Шахедів”. Сили ППО працювали у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Захисникам неба вдалося збити 19 “Шахедів”.

Крім цього, ворог вдарив двома зенітними керованими ракетами С-300 в напрямку Харкова. На жаль, там внаслідок атаки загинула 1 людина. Ще 17 людей зазнали поранень.

В Одесі уламками кількох збитих дронів та вибуховою хвилею пошкодило багатоквартирні будинки. Відомо про 3 поранених.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *