“Подарунок” Путіну: Трамп шокував заявою про Україну та Байдена

Трамп висловився щодо допомоги Україні та Байдена / Shutterstock та Getty Images, колаж 24 Каналу

Дональд Трамп зробив випад у бік свого конкурента на виборах Джозефа Байдена. Скандальний політик порівняв себе з чинним президентом США у контексті допомоги Україні.

Дональд Трамп, який неодноразово виступав проти надання допомоги Україні та використовував свій вплив на Конгрес для блокування пакета фінансової підтримки, кардинально змінив риторику. Зробив він це під час виступу перед своїми прихильниками у Північному Чарльстоні 14 лютого.

Що наговорив Трамп

У матеріалі видання зауважується, що Джозеф Байден протягом багатьох місяців згуртовував світових лідерів та тиснув на Конгрес США, щоб Україна отримала більшу кількість військової допомоги та фінансової підтримки для протистояння повномасштабній агресії з боку Росії. У той час як Дональд Трамп намагався підірвати ці зусилля та закликав конгресменів-республіканців не йти на згоду з демократами щодо України.

Однак у середу, 14 лютого, Трамп раптово заявив, що це Байден нібито хоче “віддати” Україну російському диктатору Владіміру Путіну, а сам він буцімто хоче допомогти нашій державі. Також він сказав, що за каденції Байдена Путін “отримає все, що він хоче, включаючи Україну”.

Це подарунок. У нього (Байдена – 24 Канал) є подарунок,
– додав Трамп.

Ба більше, колишній президент США заявив, що він нібито більше зробить для захисту України, ніж чинний американський лідер.

Варто зауважити, що Трамп неодноразово позитивно відгукувався про Путіна. Скандальний республіканець хизувався хорошими відносинами з президентом країни-агресорки та запевняв, що він нібито може швидко завершити російсько-українську війну у разі свого переобрання на другий термін.

Що кажуть експерти про Трампа

  • Керівник Центру громадської аналітики “Вежа” Валерій Клочок нещодавно у розмові з 24 Каналом зауважив, що Конгрес США не ухвалив пакет допомоги Україні не через проблеми з американським кордоном, а через політичні амбіції Дональда Трампа. За його словами, цей кандидат у президенти США грає не за правилами.
  • Російський публіцист та опозиційний політик зі США Андрій Піонтковський не так давно пояснював, як можна уникнути загрози від Трампа з Путіним для України. Перший сценарій полягає у перемозі ЗСУ над окупаційною армією Росії до 2025 року за підтримки західних партнерів, а другий – у перемозі Ніккі Гейлі на американських виборах.
  • Нагадаємо, політолог-міжнародник Руслан Осипенко припустив, що існує координація дій між Кремлем та республіканцями-трампістами. Експерт вказав на схожу риторику Путіна та Трампа щодо України, а також проаналізував поїздку до Росії американського журналіста Такера Карлсона, якого пов’язують з експрезидентом США.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *