Росія знову атакувала Україну “Шахедами”: хронологія 661 дня війни

Хронологія 661 дня війни / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Повномасштабна війна в Україні триває вже 661 добу. Вночі окупанти знову атакували мирні населені пункти “Шахедами”.

Про наслідки нічної атаки росіян, нові воєнні злочини окупантів, боротьбу українців проти агресора, ситуацію на міжнародній арені й головні події 16 грудня пише 24 Канал.

10:50, 16 грудняУмєров розповів про співпрацю з місцевою владою

Міноборони наразі активно співпрацює з обласними та районними військовими адміністраціями. Це потрібно для того, щоб захистити цивільне населення від агресивної війни, яку розпочала Росія.

У пріоритеті – питання фортифікації й мобілізації, зазначив Умєров.

10:39, 16 грудняУ Курській області три прильоти

Ввечері 15 грудня в Курській області прогриміли потужні вибухи. Вночі російський губернатор заявив, що є три прильоти від “атаки дронів”. Пошкоджена компресорна станція та лінія електропередач.

10:35, 16 грудняУ Маріуполі партизани підірвали авто російського офіцера

Рух опору підірвав авто російського військового офіцера кавказьких підрозділів. Окупант – у лікарні в Маріуполі. Партизани зауважили, зробити це синхронно з “бавовною”, що дозволило скрити його від уваги поліцаїв та ФСБ до госпіталізації.

09:43, 16 грудняЯка ситуація на Півдні

У зоні відповідальності Сил оборони Півдня ворог продовжує зміцнення та обладнання своїх позицій підтягуючи резерви. Веде спостереження, не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами та застосовує дрони. Час від часу вдається до штурмових дій, але отримує гідну відсіч.

Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

З позицій на лівобережжі Дніпра наші підрозділи відбивають ворожі штурми, контрбатарейною боротьбою нищимо потенціал ворога в озброєнні, техніці й боєприпасах,
– зазначили в Силах оборони.

Протягом доби (з 7:00 до 7:00) противник вдарив керованою авіаційною ракетою X-59 в напрямку Кропивницького.Однак, ППО знищила її.

За минулу добу окупанти здійснили 15 артилерійських обстрілів населених пунктів. Поранено 3 цивільних, пошкоджено адміністративну будівлю, 3 багатоповерхівки, приватні будинки та господарче приміщення.

Продовжуючи тероризувати цивільне населення, ворог застосовував FPV-дрон та здійснив 6 скидів з БпЛА різних модифікацій осколкових боєприпасів, зокрема по Одрадокам’янці, Золотій Балці, Шляховому, Тягинці. Люди не постраждали,
– розповіли в Силах оборони.

Корабельне угруповання росіян згорнуто до 4 одиниць, з них 3 у Чорному та 1 в Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

09:34, 16 грудняВибухи у Криму

В анексованому Криму ввечері 15 грудня пролунали кілька вибухів. У російському міноборони заволали, що нібито над окупованим півостровом “збили 32 дрони”.

09:12, 16 грудняПідрив авто з чиновниками на Бєлгородщині

РосЗМІ повідомляють, що після важких травм у лікарні помер керівник однієї з громад Бєлгородської області. Він підірвався внаслідок наїзду на міну декілька днів тому.

08:40, 16 грудня

У Повітряному командуванні “Схід” повідомили, що у Дніпропетровській, Запорізькій та Сумській областях знищено 4 БпЛА “Shahed-131/136”.

08:37, 16 грудняНа Харківщині внаслідок російського обстрілу спалахнув будинок

У селі Богуславка Ізюмського району внаслідок ворожого удару, попередньо, “Шахедом”, сталося загоряння приватного будинку.

08:30, 16 грудняРосіяни завдали 107 ударів по Запорізькій області

Окупанти гатили по 19 містах та селах Запорізької області – зафіксовано 107 ударів. Зокрема:

  • 19 ворожих БПЛА атакували Залізничне, Малу Токмачку, Малинівку, Роботине, Новожарівку, Щербаки та Новоданилівку.
  • 88 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Оріхова, Левадного, Чарівного, Лугівського, Білогір’я, Преображенки, Степового, Плавнів, Кам’янського та інших населених пунктів на лінії вогню.

Внаслідок російського обстрілу пошкоджено житловий будинок. Мирні жителі не постраждали.

08:21, 16 грудняЯкі наслідки нічної атаки на Київщині

В ОВА повідомили, що влучань та пошкоджень критичної та цивільної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих немає.

08:20, 16 грудняВночі окупанти гатили по Херсонщині

В ОВА повідомили, що через прильоти по Херсону постраждали люди. У 55-річного чоловіка поранення кінцівок. У 51-річного містянина осколкова травма голови.

Також було влучання поблизу інфраструктурного об’єкта. Є пошкодження приміщень.

У Степанівці уламки впали поблизу медзакладу. Поранення дістав лікар, який був на робочому місці. Дар’ївку окупанти атакували “Шахедами”. На щастя, без жертв.

08:16, 16 грудня

У ВМС повідомили, що в Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель,
в Азовському – стільки ж, у Середземному – 4, зокрема, 2 носії крилатих ракет “Калібр”. Загальний залп до 16 ракет.

08:16, 16 грудняВорог продовжує активні піхотні атаки та артилерійські обстріли

Командувач Тарнавський повідомив, що кількість боєзіткнень та ворожих авіаударів в операційній зоні ОСУВ “Таврія” минулої доби зменшилась. Втім, ворог продовжує активні піхотні атаки та артилерійські обстріли.

Минулої доби російські загарбники завдали 6 авіаударів, провели 55 бойових зіткнень та здійснили 601 артобстріл.

Наші воїни стійко тримають оборону та проводять активні дії на визначених напрямках. Загальні втрати ворога минулої доби склали 413 осіб і 19 одиниць техніки.

08:12, 16 грудняЗбито дрон на Хмельниччині

У Хмельницькій ОВА повідомили, що вночі сили ППО збили “Шахед”. Інформація про травмованих та пошкодження майна не надходила.

08:07, 16 грудняВорог обстріляв Сумську область

В ОВА повідомили, що вночі та зранку росіяни здійснили 5 мінометних обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 13 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська (2 вибухи), Білопільська (2 вибухи), Есманська (2 вибухи) та Зноб-Новгородська (7 вибухів) громади.

08:06, 16 грудняЯка ситуація на Луганщині

Начальник ОВА повідомив:

  • вчора окупанти рушили в бік донецьких Тернів, які неподалік від Невського, а також спробували атакувати Макіївку. Всі ці намагання завершилися для противника безрезультатно.
  • Через негоду знов ускладнено застосування авіації та дронів. Минулої доби ворог використав їх по одному разу.
  • Невське, Білогорівка та територія Серебрянського лісі зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.
  • У Лисичанську провалили примусову паспортизацію.
  • До невеличкої Кабичівки, що на Марківщині, регулярно доставляють поранених росіян. Військовий шпиталь там облаштований у місцевому будинку культури.

08:01, 16 грудняЛитва відремонтувала два “Леопарди”

У Міноборони Литви повідомили, що відремонтували перші два танки Leopard 2, підбиті на фронті. Незабаром вони повернуться у розпорядження ЗСУ.

07:59, 16 грудняРосія не зацікавлена в переговорах

Аналітики ISW зауважили, що Росія не зацікавлена в переговорах. Окупанти планують використати оперативну паузу як можливість підготуватися до нової агресії. Тим часом військові цілі Сил оборони все ще досяжні.

07:56, 16 грудня”Шахеди” летіли з трьох напрямків

У Повітряних силах розповіли, що ворог атакував “Шахедами” з трьох напрямків – Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ. До відбиття повітряного нападу залучили винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Російські дрони знищили у межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Вночі ППО збила 30 “Шахедів” / інфографіка Повітряних сил

07:52, 16 грудняВтрати Росії невпинно ростуть

Сили оборони ліквідували ще 930 окупантів.

Втрати ворога / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:52, 16 грудняРосія продовжує терор Херсонщини: є поранені

Голова Херсонської ОВА повідомив, що минулу добу противник здійснив 83 обстріли, випустивши 483 снаряди з мінометів, артилерії, “Градів”, ПТРК, танків, авіації та БПЛА, з них 3 “Shahed”. По Херсону – 36 снарядів.

Окупанти влучили в житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлю та медичну установу у Херсонському районі.4 людей зазнали поранення.

Начальник МВА зазначив, що Херсонську міську громаду за минулу добу було обстріляно 18 разів, російський ворог використав для цього 75 снарядів. Ураження зафіксовані у Херсоні, Садовому, Антонівці, Придніпровському та Степанівці.

07:45, 16 грудняАтака на Південь: скільки дронів знищено

Сили оборони Півдня повідомили, що на Херсонщині знищили 9 “Шахедів”, ще 2 – на Миколаївщині, 1 – на Вінниччині.

Прильотів немає. Втім, уламками збитих БпЛА пошкоджено адмінбудівлю і медзаклад у Херсонському районі. Про постраждалих не повідомляли.

07:30, 16 грудняНа Дніпропетровщині уламки дрона впали на будівлю підприємства

Очільник Дніпропетровської ОВА повідомив, що пізно ввечері в області працювала ППО. Над Синельниківським районом збили два “Шахеди”.

Уламки впали на будівлю приватного підприємства. Там зайнявся дах. Рятувальники вогонь оперативно приборкали. Ніхто не постраждав,
– зазначив Сергій Лисак.

07:11, 16 грудняСкільки “Шахедів” ППО збила цієї ночі

У Генштабі повідомили, що окупанти застосували 31 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 30 ударних дронів.

07:05, 16 грудняВорог хотів вдарити по цивільних і військових об’єктах на Півночі

Командувач ООС повідомив, що у Північній операційній зоні цієї ночі росіяни намагалися уразити військові та цивільні об’єкти “Шахедами” на Київському та Чернігівському напрямках. Захисники неба збили 14 “Шахедів”.

05:15, 16 грудняУ Києві відпрацювала ППО: всі “Шахеди” знищено

Начальник КМВА повідомив, що всі “Шахеди”, якими росіяни намагалися атакувати Київ, знищено. Внаслідок роботи ППО та падіння уламків у столиці ніхто не постраждав.

03:49, 16 грудня

Відбій загрози “Шахедів” по всіх областях.

02:46, 16 грудня

28-річна українка померла у Польщі після пологів. Правоохоронці вже почали розслідування.

01:56, 16 грудняМакрон назвав умову, за якої Орбан не блокуватиме рух України до ЄС

За словами президента Франції, Віктор Орбан сказав, що не блокуватиме рух України до ЄС, якщо наша держава виконає всі 7 умов Єврокомісії.

01:00, 16 грудня

Повітряні Сили також повідомляли про рух “Шахедів” через Херсон, у районі Умані, у Вінницькій області, в районі Чернігова та Ніжина, згодом знову в Бориспільському районі.

00:32, 16 грудня

Віталій Кличко написав: “Вибухи в Подільському районі столиці.”

00:12, 16 грудня

Декілька ударних БпЛА в південній частині Кіровоградської області, курс північно-західний.

00:09, 16 грудня

У КМВА повідомили, що в столиці працює ППО.

00:08, 16 грудня

БпЛА в Броварському районі, курсом на Київ.

00:04, 16 грудня

Повітряні Сили повідомили про ракетну небезпеку на Київщині.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *