“Все залишається можливим”: парламент Франції не виключає відправку своїх військових в Україну

Коротка версія новини

  • Голова Національної асамблеї Франції не відкидає можливість відправки військ в Україну, вказавши, що “все залишається можливим”.
  • Президент Франції ще у лютому висловив можливість введення військ НАТО в Україну, але країни-члени Альянсу не досягли консенсусу з цього приводу.

У Франції не відкидають можливість відправки військ в Україну / Колаж 24 Каналу

Наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що не виключає можливості відправки своїх військових в Україну. Наразі його позиція залишається незмінною.

Про це заявила голова Національної асамблеї Франції Яель Брон-Піве під час брифінгу в Одесі. Вона наголосила, що “все залишається можливим”.

Парламент Франції не виключає можливості відправки військ в Україну

Брон-Піве пояснила, що Франція продовжує підтримувати Україну, тому все можу бути можливим. Водночас вона не стала будь-яким чином інтерпретувати слова Макрона.

У своїй заяві президент республіки сказав, що не виключає нічого апріорі. В тій позиції, яку Франція демонструвала, демонструє і демонструватиме до кінця війни, до самої перемоги нічого не є виключним, все залишається можливим. Я не буду додатково інтерпретувати слова президента, ця позиція достатньо зрозуміла,
– заявила Брон-Піве.

Заяви Макрона щодо відправки військ НАТО в Україну

  • 27 лютого 2024 року Еммануель Макрон заявив, що не виключає можливості введення військ НАТО в Україну. Разом з тим, він додав, що між країнами-членами Альянсу немає консенсусу щодо цього.
  • Такі слова Макрона викликали хвилю обурення. Так, лідери країн НАТО почали заявляти, що не відправлятимуть своїх солдатів на війну в Україні. Зокрема, категорично висловлювалися у США, Німеччині та Великій Британії. Канада також не підтримала ідею, водночас міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив подяку за дебати, ініційовані Макроном.
  • На початку березня у Польщі зробили гучну заяву, мовляв, військові НАТО вже в Україні. Водночас у Польщі не стали називати, про які саме країни йдеться і які завдання можуть виконувати бійці Альянсу.
  • Після цих слів у Польщі почав зростати рівень підтримки ідеї відправити війська НАТО в Україну. Якщо минулого року поляки зовсім не підтримували цю ідею, то зараз все більше громадян виступають за.
  • Однак генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що немає жодних планів щодо розміщення військ НАТО на території України. Він наголосив, що країни-партнери мають посилювати підтримку, а не відправляти своїх військових.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *