Вся Буковина у нескінченній скорботі, – ОВА про розстріл українських полонених біля Роботиного

У Чернівецькій ОВА відреагували на розстріл українських солдатів під Роботиним / Колаж 24 Каналу

Російські загарбники розстріляли 3 українських солдатів, які вирішили здатися у полон. Зрештою з’ясувалося, що це були бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, що дислокується у Чернівцях.

Зрештою на цей воєнний злочин Росії встигли відреагувати у Чернівецькій обласній військовій адміністрації. Там наголосили, що наразі вся Буковина перебуває у жалобі за героїчно загиблими земляками.

Глава Чернівецької ОВА висловився про розстріл українських полонених

Очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк зазначив, що російські загарбники обов’язково відповідатимуть за кожен злочин, скоєний на території України. Він побажав вічної пам’яті й слави нашим незламним Героям, які загинули внаслідок воєнного злочину окупантів.

Вся Буковина у нескінченній скорботі разом із сім’ями загиблих воїнів,
– сказав він.

Водночас він побажав кремлівським військам — “землю скловатою”. Запаранюк зауважив, що ЗСУ щоденно працюють над тим, щоб погана доля чимшвидше спіткала усіх російських солдатів, які ступили на українську землю.

Що відомо про вбивство 3 українських полонених росіянами

  • У мережі 27 грудня почало ширитися відео, на якому видно, як російські окупанти розстріляли трьох українських військових, які хотіли здатися у полон. В Офісі генпрокурора уточнили, що трагедія трапилась під Роботиним у Запорізькій області.
  • Правоохоронці зазначили, що окупанти взяли у полон трьох українських військових у грудні 2023 року під час бойового зіткнення. Уже через годину після того, як захопили їх, росіяни вирішили їх розстріляти.
  • Згодом стало відомо, що розстріляними солдатами були бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади. У бригаді розповіли, що тіла вбитих воїнів евакуювали з поля бою.
  • Наразі прокуратура розпочала розслідування злочину. Зокрема, правоохоронці відкрили справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.
  • Однак наші бійці все ж змогли помститися окупантам за цинічний воєнний злочин. Так, доброволець 24 ОШБ “Айдар” із позивним “Осман” розповів, що через 30 хвилин після розстрілу наших бійців самі окупанти були ліквідовані.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *