У Гамбурзі з’явилася статуя голої жінки: вона підозріло нагадує Ангелу Меркель

У Німеччині з’явилася “статуя Меркель” / Колаж 24 Каналу

У Гамбурзі, що у Німеччині, поблизу одного з театрів з’явилася статуя голої жінки. Нічого незвичного у цьому немає, окрім того, що обличчя скульптури підозріло нагадує Ангелу Меркель.

Раніше нижня частина інсталяції брала участь у виставі, однак та була без голови. Її додали вже пізніше.

“Статуя Меркель”

У Німеччині поряд з гамбурзьким театром Талії встановили скульптуру роздягнутої жінки. В обличчі встановленої на контейнер статую місцеві одразу побачили колишню канцлерку Ангелу Меркель.

Усі тут називають цю фігуру просто Меркель. Хто ж це може бути?
– каже один з місцевих.

У Гамбурзі встановили інсталяцію, схожу на Ангелу Меркель / Bild

Зазначається, що раніше ця фігура голої жінки використовувалася як декорація в драмі Георга Бюхнера “Смерть Дантона”. Однак тоді статуя не мала голови. Пізніше скульптуру продали, а її володарем став власник комплексу будівель, де також знаходиться театр. Журналісти припускають, що саме він вирішив додати до об’єкту голову Меркель.

Раніше нижня частина статуї брала участь у виставі / Bild

Варто додати! Однак такий вуличний об’єкт не всім до вподоби. Деякі політики звертають увагу, що театр, перед яким встановлена ​​постать жінки, отримує державне фінансування. Вони скаржаться, що образа політиків зараз подобається багатьом громадянам. А це сприяє загальному розчаруванню у політиці та веде до зниження її значущості.

Водночас голова місцевої районної управи Штефані фон Берг вважає, що мистецтво є мистецтвом. Йому також не подобається статуя, однак він цінує свободу творчості, якщо вона не порушує основні демократичні цінності.

Меркель та війна

  • У травні 2023 року Ангела Меркель вирішила висловитися щодо власної політики з огляду на війну в Україні. Вона почала розповідати, що її політика щодо Росії не була помилковою і закликала не критикувати її за такі підходи. Все це навіть попри те, що вона призвела до війни в Україні.
  • Меркель заявила, що з приводу переговорів України та Росії “не варто дивитися надто вузько”. Крім того, вона назвала свої “спроби примирення” цілком виправданими. Цілком можливо, що Меркель взялася з виправдання, бо всередині Німеччини до неї є також питання.
  • Тодішній міністр оборони Олексій Рєзніков зазначив, що Захід чималий період дотримувався стратегії “умиротворення агресора”. Це призвело до вторгнення у Грузію, а пізніше – в Україну. Він, зокрема, натякав, що причиною стала політика Меркель, яка перебувала на посаді з 2005 до 2021 року.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *