У ГУР оцінили “плани” росіян щодо повного захоплення Донеччини та Луганщини

Юсов про плани Путіна щодо захоплення України / Колаж 24 Каналу

Міжнародні ЗМІ зазначали, що у Кремля план – до кінця наступного, 2024 року щонайменше захопити Донецьку та Луганську області. Водночас в розвідці України відповіли, наскільки варто цього боятися.

Власне, німецьке видання Bild інформувало про можливі плани Москви з посиланням на власні джерела. А от ефірі національного телемарафону це прокоментував речник Головного управління розвідки Андрій Юсов, – пише 24 Канал.

Як Кремль “планує” операції

За словами Юсова, потрібно розуміти, що російські “стратеги” планують усі операції заднім числом. Тобто коли щось трапляється, повідомляють, що “так і планували”. Отже, вочевидь, серйозно сприймати “розрахунки” Москви не варто.

Плани Кремля зазвичай такі цікаві, оскільки це плани, що формуються заднім числом. Тобто спершу щось відбувається, а потім через пропагандистську машину пояснюють, що “так і треба було”. А якісь попередні новини – наприклад, про “Київ за три дні” – просто стираються з пам’яті, про них намагаються не згадувати.

Речник ГУР констатував, що “план” Москви стосовно захоплення Луганської та Донецької областей неодноразово у Кремлі відкладали. Востаннє ці два регіони “планували взяти” до пресконференції Путіна, яка відбулась 14 грудня.

Юсов констатував, що пропаганда справді залежить від символізму. До так званих “виборів президента Росії” у березні 2024 року також “будуть підганятись певні речі”. І відбуватиметься це попри шалені втрати, що зазнаватимуть окупанти на полі бою.

Російські зазомбоване населення треба далі годувати пропагандою, підтримувати зазомбованість. Звичайно, Кремль та технологи уважно стежать за настроями всередині Росії та за тими словами й наративами, що працюють з погляду підтримки тих чи тих меседжів генеральної лінії.

Як зазначив спікер, був певний період, коли образ президента Росії став досить депресивним навіть для російської авдиторії. Тоді технологи почали ліпити з Путіна “бадьорого дядька” – людину, що може “навіть” паспорт принести під час виборчої кампанії, конференцію провести. Однак потрібно розуміти, що це все імітація.

“Паралельно в Криму тривають інші процес, у Кремлі, загалом у Росії. Паралельно є інші інтереси та розуміння, що слова й заяви це одне – це переважно для внутрішньої авдиторії, невибагливої, – а реальність, вона трохи інша”, – підсумував речник української розвідки.

Більше контексту

  • Видання Bild разом з тим повідомляло, що Росія нібито планує захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя до 2026 року. Крім того, Кремль, за словами аналітиків, на Херсонщині хоче утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.
  • Представник ГУР Андрій Черняк підтверджував наміри загарбників просуватися далі, однак він наголошував, що у ворога немає достатньо ресурсу для цього: “Для окупації та утримання потрібно набагато більше, ніж мобілізовані недосвідчені військові”.
  • Варто згадати, що у 2022 році інше іноземне медіа Foreign Policy вже писало, що Росія намагатиметься захопити Одесу у 2023-му. Як не дивно, плани окупантів стосовно цього “кудись” випарувались.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *