У Києві на Осокорках масштабна пожежа: у КМДА сказали, що вогонь ліквідували

У Києві спалахнула пожежа 5 березня / Колаж 24 Каналу

У Києві ввечері 5 березня сталася потужна пожежа на Лівому березі української столиці. Вогонь спалахнув на відкритій місцевості.

Наразі на місці працюють рятувальники, намагаючись приборкати вогонь. Про це у коментарі 24 Каналу повідомили у ДСНС міста Києва.

У Києві на відкритій місцевості сталася пожежаЗверніть увагу! У КМДА 6 березня повідомили, що вогнеборці ліквідували пожежу поблизу озера Тягле. На місці ще продовжують чергувати 2 одиниці спецтехніки ДСНС, снігоболотохід “Богун” та фахівці підрозділу БпЛА.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій міста Києва у коментарі 24 Каналу повідомили, що пожежа сталася біля озера Тягле.

Попередньо, горить в мікрорайоні Бортничі біля озера суха трава й очерет. Травмованих і загиблих немає,
– зазначили рятувальники.

Пожежа на Осокорках в Києві / Фото з місцевих телеграм-каналів

Згодом у ДСНС повідомили, що станом на 21:20 роботи з ліквідації пожежі тривають. Площа вогню складає близько 3 гектари.

Гасіння пожежі значно ускладнено відсутністю шляхів під’їзду для пожежної техніки. Територія підтоплена,
– зазначили рятувальники.

На місці події працює 6 одиниць основної й спеціальної пожежно-рятувальної техніки, з них від Головного управління ДСНС України у місті Києві 4 одиниці техніки та 18 осіб. Рятувальники до гасіння залучити болотохід та дрони.

Наслідки пожежі на Осокорках у Києві / Фото ДСНС

У Київській міській державній адміністрації підтвердили загоряння очерету біля озера Тягле.

“На відкритій території поблизу озера Тягле сталося загоряння трав’яного настилу та очерету. На місці працюють рятувальники ДСНС та КАРС (Київська служба порятунку – 24 Канал)”, – зазначили у КМДА.

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зауважив, що після ліквідації вогню відповідні служби оцінять збитки, яких збитків зазнала екологія міста. Попко також запевнив, що обов’язково дізнаються реальну причину пожежі.

За словами представників влади, фахівці роблять усе, щоб запобігти поширенню вогню та локалізувати пожежу.

У мережі ввечері 5 березня з’явилося відео, де очевидиця повідомляє про масштабну пожежу в районі Осокорківських луків у Києві. На кадрах можна побачити, що вогонь спалахнув на великій площі.

У Києві сталася пожежа в районі Осокорків: дивіться відео

За словами киянки, що зняла відео, рятувальники не можуть під’їхати до місця займання, оскільки туди немає дороги. Жителям Дарницького району столиці радили зачинити вікна, щоб не дихати гаром.

У Дарницькому районі столиці спалахнув потужний вогонь: дивіться відео

Причиною пожежі міг стати підпал

У громадській організації “Екопарк Осокорки” на своїй сторінці в інстаграмі повідомили, що можливою причиною пожежі у Києві є підпал. За кілька днів до цього, на сторінку організації писали невідомі із погрозою підпалити територію екопарку.

Таким чином знищується все живе, щоб потім було легше розширювати забудову!
– зазначили активісти.

Представники громадської організації зазначили, що ділянка екопарку межує зі скандальною забудовою компанії Stolitsa Group, яка почала знищувати ліс поблизу озера Небреж. Активісти виступають проти забудови на території екопарку.

Цього дня у Києві вже була пожежа

  • Вдень у Києві 5 березня помітили масштабну пожежу в Борщагівському районі. Вогонь спалахнув на території місцевого ринку.
  • У коментарі 24 Каналу ДСНС у місті Київ розповіли, що вже відбулася ліквідація вогню. За інформацією рятувальників, на місці подій було загоряння двох кіосків, площею 50 квадратних метрів. Постраждалих внаслідок пожежі – не було.
  • За два дні до цього вогонь у Києві спалахнув в районі Кіностудії імені Олександра Довженка. У ДСНС заперечили інформацію, що пожежа була безпосередньо у будівлі студії, а сказали, що вогонь спалахнув в окремо розташованій відселеній будівлі.
  • У службі також зазначили, що загоряння було локалізовано об 11:50 площею 10 квадратних метрів та о 12:03 – ліквідовано. На місці працювали 10 рятувальників, а також 2 одиниці основної пожежно-рятувальної техніки.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *