Загроза для всього світу, – в ГУР відреагували на “злиту” розмову німецьких офіцерів

00:00

Днями російська пропагандистка Маргаріта Сімоньян опублікувала аудіозапис, на якому офіцери ВПС Німеччини обговорюють те, скільки ракет потрібно Україні для знищення Кримського мосту. Автентичність розмови офіційно підтвердив Олаф Шольц.

Росіяни цей аудіозапис використали для буцімто підтвердження того, що Росія “воює з Заходом”, а не з Україною. Загалом це створює низку загроз для усього світу. Про це 24 Каналу розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

Росія загрожує всьому світу

У Міністерстві оборони Німеччини пояснили, як міг статися витік розмови. Стверджують, що один зі співрозмовників перебував у Сінгапурі та під’єднався до дзвінка через WiFi. Через те зв’язок не був захищеним.

Хай там як, російська пропаганда одразу підхопила цю ситуацію, використавши її на свою користь.

Ця історія, як інші, показують, наскільки небезпечними залишаються спецслужби Росії. Зокрема, у проведенні інформаційно-психологічних операцій. Зрозуміло, що це частина ІПСО, спрямована проти України та на дестабілізацію проукраїнської міжнародної коаліції,
– пояснив Андрій Юсов.

Водночас саме такі операції російських спецслужб мали б навпаки сприяти міжнародній консолідації. Зокрема, у питанні підтримки України.

“Загроза від держави-терориста – Росії – має глобальний характер, і не обмежується лише Україною. Вони справді загрожують всьому світу – усім, без виключення”, – наголосив Юсов.

“Злита” розмова німецький офіцерів: як зреагували у світі

  • У Росії 1 березня опублікували розмову німецьких офіцерів про удар ракетами Taurus по Кримському мосту. Вони обговорювали скільки ракет необхідно для того, щоб зруйнувати незаконну споруду росіян. Пізніше канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що розмова була справжньою.
  • Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус прояснив ситуацію. За його словами, один з офіцерів, який телефонував із Сінгапура, використав відкритий незашифрований канал для приєднання до розмови, яка проходила через онлайн-сервіс Webex. Через те Росія випадково могла перехопити дзвінок, використавши для цього широкомасштабне спостереження, а не шпигуна тощо.
  • На інцидент відреагували також у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі пояснив, що Росія намагається створити враження, що західні країни не одноголосні у своїй підтримці України, а мають серйозні розбіжності. Щобільше, у Кремлі хочуть змістити акцент. Мовляв, Росія не вторглась у суверенну країну просто так, бо вона воює проти усього заходу. Кірбі додав, що це очевидні дії з боку Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *