Удар по ВДК “Новочеркаськ”: росЗМІ назвали імена 2 окупантів-офіцерів, які були на кораблі

Хто був на ВДК “Новочеркаськ”, коли його уразили ракети / Колаж 24 Каналу

У тимчасово окупованому Криму було уражено великий десантний корабель “Новочеркаськ” росіян. Кремлівські ЗМІ припускають, що на його борту було щонайменше два офіцери.

Власне, у ніч на 26 грудня в районі Феодосії, де базувався цей фрегат Чорноморського флоту ворога, було гучно. З посиланням на російські медіа 24 Канал пише про окупантів, що могли перебувати на цьому судні в “доленосний” для них момент.

Хто був на борту десантника

Загальний екіпаж десантника налічував, ймовірно, 98 осіб. На борту, коли корабель був під ракетним ударом, перебували моряки, з-поміж них – щонайменше два офіцери:

  • офіцер ВМФ Євген Івашев;
  • командир судна Микола Степаненко.

Пропагандисти посилаються на родичів військових, а також запевняють, цитуючи, командира ВДК “Новочеркаськ”, що нібито ніхто не постраждав.

Хто був на ВДК “Новочеркаськ” під час ракетного удару / Фото з росЗМІ

Зверніть увагу! На фото в Івашева погони капітан-лейтенанта. Його дружина в коментарі журналістам сказала, що чоловік: “Відносно нормально”. Водночас дружина Степаненка на момент дзвінка від ЗМІ “ще не спілкувалась з чоловіком”.

Як не дивно, у Кремлі визнали ураження десантника. Так званий голова Криму Сєргєй Аксьонов навіть писав про одного загиблого та чотирьох постраждалих внаслідок цієї атаки.

Ворожі інформаційні ресурси виправдовують гауляйтера, зазначаючи, що ці цифри стосуються “винятково цивільних”, оскільки військові втрати, очевидно, не можна публікувати.

Більше про атаку на “Новочеркаськ”

  • На нічному відео, яке оприлюднили жителі Феодосії, видно: ракетний удар призвів до великого вибуху на судні “Новочеркаськ”.
  • Разом з тим денні фото ВДК підтверджують його чималі ушкодження та той факт, що він невдовзі потонув після ураження.
  • Командувач Повітряних сил Микола Олещук коментував атаку, уточнюючи, що вдарила Україна по кораблю 26 грудня, близько 02:30.
  • “А флот Росії стає все менший. Цього разу услід за флагманом Чорноморського флоту Росії – крейсером “Москва”, прямує великий десантний корабель “Новочеркаськ”, – сказав він.
  • Цікаво, що уже ввечері так зване міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук командувача, фактично підтвердивши його досягнення.
  • Експерти припускають, що уразили “Новочеркаськ” ракети від іноземних партнерів: або Shadow, або Scalp.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *