Україна пережила наймасовішу атаку: усе, що відомо про жертв і постраждалих

Наслідки атаки на Україну / Колаж 24 Каналу, Фото МВС

Російські окупаційні війська 29 грудня масовано атакували Україну. Влучання, пожежі та пошкодження зафіксовані у кожному місті, яке обстріляв ворог. Відтак, є багато жертв та потерпілих.

24 Канал зібрав дані про ситуацію в усіх областях про кількість та стан потерпілих.

Зросла кількість жертв у Києві та на Запоріжжі

О 12:26 Віталій Кличко повідомив, що кількість жертв знову зросла.

Уже 15 загиблих у результаті атаки на столицю 29 грудня. Тіла ще двох загиблих дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують розбирати завали,
– підкреслив міський голова.

Очільник Запорізької ОВА повідомив, що російська атака забрала життя 9 цивільних. Перед цим, ввечері, Юрій Малашко писав, що поранено 13 людей. 30 грудня в області оголосили Днем жалоби.

Зверніть увагу! Ввечері 29 грудня очільник МВС розповів, що на 19:30 відомо про 30 загиблих і понад 160 постраждалих внаслідок масованої атаки Росії на Україну. На жаль, кількість зросла.

Клименко наголосив, що 53 людини врятували титани з ДСНС, зокрема, вісьмох дістали з-під завалів.

В Офісі Генпрокурора раніше повідомляли про щонайменше двоє поранених дітей – 6 та 8 років.

Росія здійснила наймасовішу атаку з повітря / Фото з телеграму Олексія Кулеби

Київ

У Подільському та Святошинському районах Києва зафіксували падіння уламків. У Подільському районі сталось загоряння на території складських приміщень. У Святошинському – спалахнув житловий багатоповерховий будинок.

Станом на 10:35 30 грудня внаслідок обстрілу Києва постраждали 32. Наразі 17 з них перебувають на стаціонарі в медзакладах столиці.

Також вже відомо, що загинули 15 людей. Зокрема, 6 тіл витягли з-під завалів 30 грудня.

    Львів

    У Львові сталось влучання у житловий будинок на вулиці Гната Хоткевича. В одному з ліцеїв почалася пожежа.

    Відомо, що унаслідок удару загинула одна людина – це 44-річний український баскетболіст, тренер, майстер спорту України міжнародного класу Віктор Кобзистий.

    Станом на 15:45 глава Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що постраждали 30 осіб, зокрема, двоє дітей. 16 людей госпіталізували.

    Наслідки атаки у Львові / Фото Львівська ОВА

    Дніпро

    У Дніпрі низка вибухів призвела до значних руйнувань. Відомо про влучання по торговому центру і пологовому будинку. Всі пацієнти та медперсонал встигли перейти в укриття.

    За уточненими даними, станом на 16:28 29 грудня від ракетних ударів у Дніпрі постраждало 30 людей, зокрема, 1,5-річна дитина. З них 20 – в лікарні, троє – “важкі”.

    Ліквідація наслідків атаки у Дніпрі / Фото Дніпропетровська ОВА

    Харків

    По Харкову росіяни завдали 22 ракетні удари. Постраждала цивільна інфраструктура: зокрема, поліклініка, школа, житлові будинки та промислове підприємство. Загинув один чоловік, дев’ять поранених.

    Станом на 14:26 29 грудня глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що в результаті удару 3 людини загинули, 13 – зазнали поранень. З них 11 – перебувають у лікарнях, 2 харків’янам надали допомогу на місці.

    Троє поранених – у вкрай важкому стані, лікарі борються за їх життя. 8 потерпілих – у стані середньої тяжкості,
    – заявив посадовець.

    Він запевнив, що всім лікарі надають комплексну медичну допомогу.

    Одеса

    В Одесі внаслідок ракетних ударів по житлових будинках загинули 4 людей. Ще 22 – людини отримали поранення, серед них двоє дітей (6 та 8 років) і вагітна жінка.

    Також у важкому стані 26-річна дівчина, лікарі роблять усе можливе. Загалом в лікарнях міста лишається 18 постраждалих, інші після отримання допомоги, продовжують лікування вдома,
    – повідомив очільник ОВА.

    30 грудня в Одесі та області оголосили Днем трауру.

    Наслідки атаки в Одесі / Фото Суспільного

    Запоріжжя

    Окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах Запоріжжя. Внаслідок обстрілів зазнали поранення 13 людей. На жаль, ще 9 цивільних – загинули.

    У Запоріжжі з-під завалів дістали тіло жінки: відео

    Конотоп

    Конотопський міський голова Артем Семеніхін розповів, що в місті було 5 прильотів. За його словами, пошкоджень зазнали багато будинків, приміщень, там вибиті двері, вікна, скло.

    Троє людей постраждали, мають порізи від скла.

    Ліквідація наслідків триває

    По всій країні відповідні служби проводять ліквідацію наслідків ворожої атаки. Потерпілі отримують усю необхідну допомогу, зокрема, місцева влада вирішує питання забезпечення житлом та усім необхідним.

    Источник: www.24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *