Залужний назвав свою головну помилку у війні з Росією

Залужний назвав помилку, якої він припустився з початку війни / Колаж 24 Каналу

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 26 грудня назвав найбільшу помилку, якої він припустився після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ця помилка стосувалася безпосередньо країни-агресорки.

Генерал зауважив, що він переоцінив ставлення російського військового командування до власних втрат на фронті. Про це Головнокомандувач ЗСУ заявив на закритому брифінгу, передає 24 Канал.

Головнокомандувач ЗСУ розповів про найголовнішу помилку з початку війни

Валерій Залужний зазначив, що війна у 2024 році має відрізнятися від тої, що була у 2023 році, адже в іншому випадку це може становити загрозу перемозі нашої держави над окупантом. Генерал наголосив, що українське військово-політичне командування вже знайшло проблеми та 90% рішень, щоб діяти більш ефективно і зберегти людей.

Попри це Залужний наголосив, що все ж припустився помилки з початку бойових дій проти армії країни-агресорки.

Моя головна помилка була – я вважав, що така кількість втрат, яку ми завдали (росіянам – 24 Канал), зупинить будь-кого. Але не Росію,
– зазначив Залужний.

Водночас генерал запевнив, що наша держава продовжує співпрацювати заради перемоги з партнерами. Ті своєю чергою обіцяли продовжити допомагати Україні.

Раніше Залужний казав, через яку помилку сповільнився контрнаступ

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів журналістам The Economist, у чому були його прорахунки в контрнаступі. Він зазначив, що сподівався, що великі втрати спонукатимуть Кремль зупинити війну проти нашої держави.
  • Він зазначив, що це також мало вплив і на рух наших захисників зі звільнення територій. За словами генерала, якби все пішло за графіком, то ЗСУ повинні були просуватися зі швидкістю 30 кілометрів на добу, і вже за 4 місяці могли б дійти навіть до Криму.
  • Залужний зазначив, що саме технологічна складова стане вирішальним фактором у веденні війні. Наразі ж, на його думку, Україна перебуває з противником на одному рівні технологічного розвитку, що спричиняє глухий кут на фронті.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *