У Вищої ради правосуддя були випадки, коли її рішення скасовувала Велика палата Верховного суду

У Вищої ради правосуддя були випадки, коли її рішення скасовувала Велика палата Верховного суду

Член ВРП Олена Ковбій розповіла, що Верховний Суд іноді скасовує рішення Ради щодо суддів – тоді скарга розглядається повторно

У практиці Вищої ради правосуддя був не один випадок, коли Велика Палата Верховного Суду скасовувала рішення ВРП, і члени ради були вимушені їх переглядати. Про це в ексклюзивному інтервʼю УНН розповіла член Вищої ради правосуддя, перша в історії України жінка-суддя, яка взяла до рук зброю через широкомасштабне вторгнення росії, Олена Ковбій.

“Були, і не один. Звісно, скасовували рішення, переглядали. Після рішення Великої Палати Верховного Суду ми повертаємося на стадію розгляду матеріалів, знову надаємо оцінку”, – сказала Ковбій, відповідаючи на запитання про те, як часто Верховний Суд скасовує рішення ВРП, і чи були у її практиці такі випадки.

Водночас, за її словами, чинний склад ВРП під час ухвалення рішень не зважає на прізвища, є закон, і Вища рада правосуддя його виконує.

“У мене на одному інтерв’ю запитали, що ви можете сказати про кейс Князєва. Я сказала чесно – як судді мені соромно, як військовій – я ще на той час була у формі – мені прикро. Незважаючи на те, що він дуже допомагав армії”, – зазначила Ковбій.

Раніше голова підкомітету з питань організації та діяльності адвокатури, органів надання правової допомоги комітету Верховної Ради України з питань правової політики Володимир Ватрас у коментарі УНН заявив, що Верховний Суд потрібно очистити від суддів, які себе скомпрометували. Проте до реформи потрібно підійти зважено, і профільний парламентський комітет над цим працює.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *