Зможемо перерізати коридор до Криму, – Світан назвав можливий сценарій боїв на Півдні

Одне з основних завдань ЗСУ на Півдні – вибити російських окупантів з висот північно-західніше Новопрокопівки або південно-західніше Роботиного. Також потрібно зайняти висоти у районі Вербового.

У такий спосіб українські захисники зможуть перерізати сухопутний коридор до Криму за допомогою артилерії. Таку думку 24 Каналу озвучив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Завдання ЗСУ на Півдні

Роман Світан зазначив, що не можна зависати у сірій зоні, залишитись у низині. Тому зараз атаки Сил оборони націлені на вибивання російських загарбників з висот. Адже це досить серйозно укріплений район ворога.

Вони заважають нам розгорнути подальше просування на Південь у бік Токмака. Тому одне з основних завдань – це зачистити від росіян висоти північно-західніше Новопрокопівки або південно-західніше Роботиного. Таке ж завдання стоїть у районі Вербового,
– сказав він.

Це необхідно нашим бійцям, щоб рухатись. Навіть перебувати у режимі оборони на висотах буде легше, ніж на низинах. Такі дії будуть постійні та дозволять просуватися кількома кілометрами.

Зокрема, це потрібно для подальшого руху у бік Токмака, тому що одне з основних завдань на цьому напрямку – це перерізати сухопутний коридор до Криму. Це можна зробити за допомогою артилерії. ЗСУ потрібно дійти до залізної дороги між Чернігівкою та Токмаком, вийти на залізну дорогу східніше Токмака.

“Звідси можна буде за допомогою дальніх засобів ураження. У нас є артилерія, яка дістає 50 кілометрів. Це відстань до переходу у районі Мелітополя. Тобто ми зможемо вже з-під Токмака за допомогою артилерії перерізати сухопутний коридор. Принаймні взяти під оперативний контроль”, – підкреслив полковник ЗСУ в запасі.

Що відбувається на фронті: останні новини

  • У Генштабі ЗСУ повідомили, що за минулу добу відбувалось 35 бойових зіткнень. Зокрема, на Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника західніше Вербового, що в Запорізькій області.
  • Українські захисники продовжують завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Сили оборони виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. За останню добу було ліквідовано 440 окупантів. Загалом від початку повномасштабного вторгнення було знищено 365 179 загарбників.
  • Також протягом минулої доби авіація завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу росіян.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *