Вночі Росія вдарила по Україні ракетою X-59 і “Шахедами”: скільки цілей збила ППО

Сили ППО збили 20 “Шахедів” та ракету Х-59 / Колаж 24 Каналу

У ніч проти 17 грудня окупанти атакували Україну дронами-камікадзе типу “Шахед” та ракетою Х-59. Українські захисники збили усі ворожі повітряні цілі.

Через ворожу атаку тривога у ніч на 17 грудня тривала кілька годин. Традиційно, більшу частину БпЛА ворог спрямував на Одеську та Хмельницькі області.

Влучна робота українських захисників

У ніч на 17 грудня 2023 року ворог атакував Україну кількома видами озброєння. Зокрема, окупанти запустили крилату ракету “Іскандер-К”, але вона не досягла своєї цілі. Також Росія намагалася завдати удару керованою авіаційною ракетою Х-59, яку українські захисники успішно ліквідували. Як уточнили у Повітряних силах, ворог запускав ракети з територій тимчасово окупованого Криму та Херсонської області.

Окрім того, окупанти запустили 20 ударних безпілотників типу “Shahed”. Традиційно, росіяни здійснювали пуски з території мису Чауда в тимчасово окупованому Криму та Приморсько-Ахтарська в Краснодарському краї. Сили та засоби ППО успішно відпрацювали та знищили усі дрони, якими Росія намагалася атакувати.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті бойової роботи збито 20 “Шахедів” та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета “Іскандер-К” – не досягла своєї цілі. Повітряні цілі знищено у межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей,
– відзвітували у Повітряних силах.

Сили ППО збили усі ворожі цілі під час атаки 17 грудня / Інфографіка Повітряних сил

Зокрема, 7 “Шахедів” збили над Херсонщиною, ще 9 – у межах Одеської області. Збивали ворожі дрони-камікадзе й Військово-морські сили – військові моряки знищили 1 “Shahed” над Одещиною.

Ворог майже кожної ночі атакує “Шахедами”

  • Протягом 17 днів грудня окупанти майже кожного дня атакували “Шахедами”. Лише 9 та 10 грудня ворог взяв так звану “паузу” й не запускав дрони-камікадзе.
  • Так, минулої ночі, 16 грудня, окупанти запустили по території Україні 31 дрон-камікадзе типу “Шахед”. Сили та засоби ППО працювали в 11 областях та збили 30 безпілотників.
  • У ніч проти 15 грудня ворог також завдавав ударів “Шахедами”. Окупанти запустили 14 дронів-камікадзе, але ЗСУ успішно збили усі повітряні цілі.
  • Уночі 14 грудня Росія намагалася завдати масованого удару й запустила 41 ударний БпЛА “Шахед”, а також атакувала Україну 6 ракетами С-300. Сили ППО успішно ліквідували 40 дронів-камікадзе.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *